Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Än är steget långt till våren

Ja se det snöar, ja se det snöar, det var väl roligt hurra - eller inte! Efter snart två månader med ständiga trafikförseningar, oskottade trottoarer, istappsras, insnöade bilar och köldskador, längtar de flesta Norrköpingsbor efter våren. Ändå är det få som klagar.

Foto: Kjellberg Anita

NORRKÖPING2011-01-08 03:00

Snö, snö och mera snö. Vintern håller Norrköping i ett järngrepp och snön och kylan ställer till det för de flesta. Är det inte bilar som måste skottas fram ur alpliknande snövallar så är det meterlånga, spjutliknande istappar som hotar att falla ned och klyva allt i sin väg. Trottoarerna är antingen oplogade eller glashala och på akutmottagningen trängs benbrottspatienterna.

Få klagomål
Men trots att årets vinter tär och suger musten ur de flesta är norrköpingsborna ett tappert släkte.

- Med dessa snömängder hade vi nog förväntat oss att fler skulle ha ringt in och framfört klagomål över både det ena och det andra, men vi har fått väldigt få sådana samtal, säger Laila Andersson, assistent på tekniska kontorets kundtjänst.

När folk ändå ringer in och klagar så är det mest över illa utförd snöröjning på parkeringsplatser.

- Än så länge har inte någon ringt och klagat över istappar till exempel, men det kanske kommer, säger Laila Andersson.

"Trött på vintern"
Sören Sundberg skottar fram sin bil ur en upplogad snövall för tredje gången den här veckan.

- Det tar mellan 30 till 45 minuter att få fram bilen. Jag är så trött på den här vintern och all snö, men vad kan man göra? Ingen rår på naturen, säger han.

På Nygatan arbetar plåtslagaren Johan Kleist med att knacka bort istappar från ett tak på ett fyravåningshus. Nedanför parerar Natalie Rongvall och Jimmy Åkesson för att inte få isklumpar i huvudet.

- Man är ju tvungen att gå mitt i gatan. Dels för att inte riskera att bli träffad av istappar, och dels för att trottoarerna är oskottade, säger Natalie Rongvall.

Börje Wernhede är 77 år. Trots oskottade trottoarer har han gett sig den på att klara av promenaden ned till centrum.

- Tycker om vintern - det gör jag inte. Men vad kan jag göra, det är bara att acceptera. Jag har ju åtminstone broddar på skorna, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om