Alltid riktig mandelmassa på Lindahls
På anrika familjeföretaget Lindahls konditori i Norrköping använder man bara äkta mandelmassa i sina semlor.
Massan med aprikoskärnor är billigare, och sötare, då den innehåller mer socker. Den kan kallas konditormassa, eller bagarmassa.- Det finns olika typer av fyllning som erbjuds till olika priser.- Mandelpriserna varierar som allting annat på världsmarknaden, det går upp och ner, säger Björn Lindahl.Lindahls har tagit beslutet att alltid ha riktig mandelmassa oavsett hur priset på mandel är.- Vi lägger hellre på någon krona på semlorna än ändrar på dem vi gör.Skulle man fuska och ha en billig bakmassa slår det tillbaka mot en själv, menar Björn Lindahl.- Jag tror att det blir dyrare i längden. Då kommer inte kunderna tillbaka.Innehållsförteckning
- Vi vill gärna att kunderna kommer tillbaka och handlar. Det ska smaka bra, som kunderna förväntar sig. Det är kunderna vi lever på, säger Björn Lindahl.I Lindahls butiker finns också en pärm med innehållsförteckning för allt som säljs. - Det måste och ska vi ha. Det kravet kommer från miljö- och hälsoskyddskontoret.- Vi är skyldiga att visa upp en innehållsförteckning. Det är viktigt inte minst för alla allergiker, säger Björn Lindahl.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!