Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Allt färre blir vräkta

NORRKÖPING: Förra året minskade antalet vräkningar i hela landet. I Norrköping genomfördes 112 vräkningar under 2006, en minskning med tio procent jämfört med 2005.

Norrköping2007-02-12 10:38
Antalet vräkningar minskar alltså i hela landet. I genomsnitt har de minskat med 16 procent år 2006 jämfört med 2005.
- Det är mycket glädjande att minskningen är så stor. Det är en katastrof att bli vräkt och att minska antalet vräkningar är en vinst både för individen och för samhället, säger Wissam El Soudi som är verksamhetscontroller på Kronofogdens huvudkontor, i ett pressmeddelande.

<b>Minskning i länet</b>
Enligt statistik från Kronofogdemyndigheten verkställdes 125 vräkningar i Linköping och lika många i Norrköping under 2005. För Linköpings del har minskningen under 2006 varit stor. Då genomfördes bara 89 vräkningar.
I Norrköping var det 112 hushåll som tvingades lämna sina bostäder under 2006.
I hela länet var siffran 250 för 2005. Under förra året verkställdes 201 vräkningar av i Östergötland.
Kronofogden är den myndighet som har till uppgift att utföra vräkningar.
- Vi bedriver ett intensivt förebyggande arbete för att så få som möjligt ska behöva drabbas. Vi samarbetar med kommunernas socialförvaltningar, psykiatrin, hyresvärdar och andra, säger Wissam El Soudi.

<b>Norrköping bra exempel</b>
Kronofogden lyfter fram Norrköping som ett lyckat exempel. Här drivs sedan några år projektet "Bokvar" som tidigt ska identifiera och hjälpa personer som riskerar att bli vräkta och överskuldsatta. Kronofogden har i Norrköping under flera år samarbetat med kommunens bostadssamordningsavdelning och Hyresbostäder för att utveckla en samverkansmodell som ska förebygga ekonomisk ohälsa.
- Tanken är att modellen ska kunna spridas till andra kommuner i landet. Vi hoppas att flera kan och vill följa vårt exempel, säger Lars Axehill på Kronofogden, i en kommentar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om