"Alla uppgifter är lika viktiga"
NORRKÖPINGArbetet med att försöka hitta brandorsaken i Camel Club fortsätter. Samtidigt pågår en utredning om eventuellt arbetsmiljöbrott när det gäller den omkomne brandmannen.
Polisens utredning av branden på Camel Club har ännu inte gett några konkreta resultat men utredarna är ytterst angelägna om att komma i kontakt med folk som har sett saker som kan ha anknytning till branden. Hur oviktigt det än kan verka. FOTO: ULF WIGH
Foto:
- Vi har förhört flera vittnen ännu en gång, liksom personal och ägare, säger Tomas Månsson, vid polisens våldsrotel och som är den som leder utredningen kring de båda bränderna i lokalen.
Han säger att det finns flera vittnesuppgifter om att en man lämnade Camel strax före brandens utbrott. Men sedan saknas det spår.
<b>Allt lika viktigt</b>
- Jag är rädd att folk inte hör av sig till oss då de redan tidigt fick höra att vittnen sett någon komma ut ur lokalen. Då tror de att deras egna iakttagelser inte är något att komma med. Men alla uppgifter är lika viktiga. Någon kanske har mött mannen på gatan, eller sett något annat som de kanske inte kopplat samman med branden men som ändå kan vara viktigt att vi får veta, säger Tomas Månsson.
<b>Brister i arbetsledning?</b>
Vid sidan av utredningen om själva branden leder Bengt Pettersson, kriminalinspektör i Motala, polisens arbete med att utreda brandmannens död. Även Arbetsmiljöinspektionen utreder samma sak. Statens kriminaltekniska laboratorium, SKL, i Linköping bistår också i utredningsarbetet.
- Jag var på platsen i tisdags och tittade, säger Bengt Pettersson.
Han säger att utredningen om arbetsmiljöbrott redan är utlottad till en åklagare. Kammaråklagare Jonas Strömberg i Linköping leder arbetet med att klarlägga om det har begåtts ett brott i samband med dödsfallet.
- Vi samarbetar med Arbetsmiljöinspektionen för att utreda om något har skett av oaktsamhet, brister i arbetsledning och liknande, säger Jonas Strömberg.