Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

All mat tog slut

Nästan lika varmt och soligt som i Thailand. Det var det på lördagen när det var premiär för det nya matstället Djurönästet.

"Det var när jag byggde gäststugan på tomten förra året som hon kom på idén", säger Roland Lindeberg.

"Det var när jag byggde gäststugan på tomten förra året som hon kom på idén", säger Roland Lindeberg.

Foto: Malin Perk

Norrköping2018-05-07 16:00

Många nyfikna stannade till vid makarna Lindebergs hus vid Djurövägen, nära golfbanan, på lördagen.

Roland Lindeberg dirigerade trafiken så att alla bilar kom in och ut på tomten och på parkeringen på andra sidan vägen. Joon Klairung Lindeberg hade koll på all mat som skulle lagas. Makarna Lindebergs nya affärsidé: Thaimat-take away i sin trädgård.

– Det var när jag byggde gäststugan på tomten förra året som hon kom på idén, skrattar Roland och berättar att frun brukar ha många idéer som han ofta får bromsa.

I trädgården var det fullt drag. Gästerna fick provsmaka mat från det thailändska köket.

– Jösses vad mycket mat, sa en av gästerna.

Men all mat tog slut.

– Så i slutet av dagen fick vi göra en liten kompromiss. Och så fick vi stänga lite tidigare än vad vi hade tänkt, så några golfare blev utan mat, berättar Roland Lindeberg.

Flera undrade om det gick att ringa och beställa mat under veckan.

– Men det har vi sagt ifrån om, vi har bara öppet på fredagar och lördagar, säger Roland Lindeberg.

Makarna Lindeberg har nämligen fullt upp med sitt andra företag som bland annat sysslar med städning och trädgårdsarbete och som har 13 anställda. De anställda var med och hjälpte till att laga mat under lördagens premiär. I fortsättningen är det bara Joon Klairung Lindeberg som står vid spisen på fredagar och lördagar och gör i ordning matlådor.

– Det är take away som gäller, ingen servering, men visst får de som vill sitta här ute och äta, säger Roland Lindeberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om