Coronakrisen slår hårt mot många branscher.
Handeln är en av de värst drabbade och många företag tvingas nu till drastiska åtgärder för att rädda sin verksamhet.
Varslen och korttidspermitteringarna har skjutit i höjden de senaste veckorna.
Något de känt av på Handels avdelning 16 i Linköping som har drygt 10 000 medlemmar i Östergötland, Småland och Södermanland.
– Jag har varit ombudsman i 28 år och har aldrig varit med om ett sådant tryck på så kort tid. Vi får in hundratals samtal varje dag och det är många som vill skriva in sig, både som medlemmar och till A-kassan. I morse hade vi 8 000 som anmält sig för inträde i A-kassan, säger Carina Tollmann.
Hon berättar att de har fått snabbutbilda delar av sin personal för att kunna ta hand om alla de som söker hjälp och vill skriva in sig.
– Det är många företag som är oroliga för om de ska överleva. När butiker börjar ha en dagskassa på 48 kronor, som det var i ett fall, ja då är det kärvt. Det här är en helt ny situation ändå upplever jag att när något sådant här inträffar så hjälps alla åt.
Vad har ni för budskap till folk som hör av sig? Finns det något hopp att ge?
– Det är många som inte ens är med i A-kassan, det är därför det är så stor tillströmning där nu. Det är viktigt att folk går med där och går med i facket, annars är risken att kommunerna får ta mycket av smällen. Nu sänks kraven för A-kassan också. Vi får en modernare A-kassa kan man säga och det är något vi inom handeln har efterlyst länge.
För livsmedelsbutikerna är situationen en annan. De har fullt upp just nu. Personalen där möter varje dag en stor mängd människor och är därför särskilt utsatta för att bli smittade av coronaviruset.
Är det många som hör av sig och är oroliga för att bli smittade på jobbet?
– Nej, vi har inte haft ett enda sådant samtal. Det ligger på arbetsgivaren att följa arbetsmiljölagen och se till så att folk inte blir sjuka. Vi har skicka ut information till våra förtroendevalda att följa de riktlinjer som finns. Att man ska vara försiktig, tvätta händerna med handsprit och så vidare. Många livsmedelsbutiker har också vidtagit en hel del åtgärder och stängt ner salladsbarer och delikatessdiskar till exempel, säger Carina Tollmann.