Aktivitetspark i centrala stan

Vasaparken firar 70-årsjubileum i år och är fortfarande minst lika populär, som när den anlades år 1946, för promenader, lek och fritid.

Utegym. En av de nyaste attraktionerna i Vasaparken är ett fint utegym, som kommunen anlade, efter allmänhetens önskemål.

Utegym. En av de nyaste attraktionerna i Vasaparken är ett fint utegym, som kommunen anlade, efter allmänhetens önskemål.

Foto: Sören Boström

Norrköping2016-08-14 08:00

NORRKÖPING

Här finns stora gräsytor, en ganska nyanlagd lekplats , en skön plaskdam och en spännande labyrint med Törnrosa i mitten.

På ena kanten huserar numera Norrköpings fritidsgårdar, som även driver en kiosk.

– Vi har allt från godis och glass till nudlar, berättar sommarjobbaren Emil Karlsson, som sköter kioskförsäljningen den här dagen.

– Dessutom lånar vi även ut pingisracketar, bollar, freesbee med mera, för de som vill aktivera sig. Och så har vi även en toalett här vid vårt område av parken.

Dessutom har man anordnat massor av aktiviteter i sommar i Vasaparken, som tipspromenader, barndisco, sagostund med stadsbiblioteket som medarrangör, teater, fotbollscup, olika framträdanden från scenen. Korpen har också bidragit till aktivitetsutbudet med sommargympa.

Bredvid kiosken, står en lokal, som just nu bara används som förråd.

– Förhoppningsvis ska kommunen renovera den och bygga om den, så att den blir bruklig igen. Den vore bra att få tillgång till för vår verksamhet, säger Emil Karlsson.

På söndagarna har man ytterligare en populär verksamhet i den här delen av parken, nämligen en loppis, som brukar samla många nyfikna besökare.

Snart väntar också en resa till nöjesparken Gröna Lund i Stockholm, som fritidsgårdarna arrangerat och som är helt fullbokad!

I närheten finns också en så kallad stadsodling, där man kan få odla allt från potatis till grönsaker, kryddor och blommor.

– Alla får komma och ta för sig av det vi odlar, har eldsjälen Stefan Arrelid tidigare sagt, men tänk bara på att även andra ska ha glädje av odlingen, så att man inte tar för mycket.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om