Ägaren till kolgrillen, Haron Doski, lade ut restaurangen till försäljning under söndagskvällen efter en lång tids övervägande.
Restaurangen på Stockholmsvägen blev brottsplats när en 22-åring sköts till döds på nära håll av en maskerad man, mitt under middagen den 27 november förra året.
Den unge mannen förklarades död samma kväll på Vrinnevisjukhuset. Händelsen ska dock inte vara anledningen till att Haron Doski säljer restaurangen.
– Det är svårt att hitta personal som kan jobba, det är lite speciellt med just kolgrill, säger han.
Haron Doski förklarar också att den dåliga ekonomin gör det olönsamt att driva restaurangen.
– Allt har blivit så dyrt. Jag har höjt priserna men det hjälper inte. Alla restauranger har problem just nu, menar han.
Restaurangen har fyra-fem anställda. Haron Doski berättar att antalet kunder har minskat med 30 procent sedan det ekonomiska läget började försämras. Han funderar på att sadla om helt när restaurangen är såld, han har både erfarenhet av byggbranschen och en utbildning som undersköterska.
Efter mordet häktades fyra personer i 18-20-årsåldern, men dessa försattes snart på fri fot igen. Polisen vädjade till allmänheten om tips i samband med utredningen. Personerna var fortfarande intressanta för utredningen vid tidpunkten, och än i dag har ingen åtalats eller dömts för mordet.
Haron Doski hade lämnat restaurangen för kvällen när mordet inträffade, och var alltså inte på plats vid tidpunkten.