I en inlaga till Göta hovrätt har den morddömdes advokater, Thomas Bodström och Pia Engström Lindgren, motsatt sig att ett antal förhörspersoners utsagor endast ska tas upp genom hänvisning till referat ur tingsrättens dom.
– Hovrätten bör ta del av förhören i sin helhet genom uppspelning av ljud och bild.
De har även i en skrivelse till åklagarna Anna Jakobsson och Thomas Ramstedt begärt att ytterligare utredningsåtgärder skulle vidtas. Det gäller ett antal telefonlistor från ett flertal mobiltelefoner. I samtliga mobiltelefoner gäller det telefonlistorna från och med april 2014 och framåt, särskilt vad det gäller meddelanden från 20, 21 och 22 april 2014 och även meddelanden som raderats.
Försvarets begäran avslogs dock, men man menar att orsakerna i huvudsak bygger på redan kända uppgifter, därför begär man av hovrätten att förelägga åklagarkammaren i Norrköping att fördjupa undersökningen angående flera personers mobiltelefoner.
I ett fall, det gäller den målsägande som skottskadades i magen, även kontakta facebook för att återskapa meddelanden.
– Att göra en undersökning av facebookkontot kräver en formell begäran om rättslig hjälp från USA vilket brukar ta omkring fyra månader, säger åklagarna i sitt svar och menar att det i ett tidigt skede av utredningen övervägdes en sådan begäran, men att man inte fann några skäl till det.
Anders Selevik, vid polisen i Norrköping som ledde förundersökningen i början menar att det i ett sådant här stort mål med så många inblandade kan hända att saker hamnar mellan stolarna.
– Om det är vad som hänt här och vilken betydelse det som skrivits på facebook eventuellt har är svårt att säga. Troligtvis, när det gäller under den här aktuella perioden, när man har velat meddela sig snabbt har man istället använt sms, säger Anders Selevik.
När det gäller telefonlistorna menar han att man skulle kunna haft nytta av att veta telefonernas positioneringar.
– Även om vi inte vet vem som använt dem, så vet man var de använts.
Under den aktuella perioden gällde en tillfällig lagstiftning från EU, vilket innebar att mobiloperatörerna varken sparade eller lämnade ut information.
– Operatörerna ändrade sina rutiner, inte heller finns materialet för den tiden sparat så att det går att få fram i efterhand, säger Anders Selevik.