44-åring häktad för knivdåd

En 44-årig man häktades i går misstänkt för att ha huggit en kniv i ryggen på en granne i Åby. - Det här var inget jag egentligen ville, sa 44-åringen under häktningsförhandlingen. Tingsrätten beslutade också att mannen ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning.

NORRKÖPING2007-08-02 06:00
Det var i måndags vid 20-tiden som en kvinna på väg till en samlingslokal i Ättetorp hörde att någon gick efter henne.
- Helt plötsligt kände hon att det stack till vid skulderbladet, och när hon vände sig om stod 44-åringen mitt emot henne och torkade av en kniv, säger kammaråklagare Magnus Lindquist.
Kvinnan flydde därefter hem till sin lägenhet där hennes sambo larmade polisen. Hon fördes med ambulans till Vrinnevisjukhuset.

Sköljt av kniven
Mindre än en timma efter händelsen greps mannen och i hans hem fann polisen en avsköljd kniv.
Under häktningsförhandlingen försökte 44-åringen komma ihåg så mycket som möjligt från måndagskvällen, men han minns inte allt.
- Jag har haft svårt att sova i flera veckor och druckit mängder med alkohol och tagit amfetamin, berättade han samlat under förhandlingen.
Han minns att han var rädd och gav sig ut i området.
- Jag var rädd, kände mig jagad. Fick för mig att folk var ute efter mig, förklarar han och minns svagt att han mött kvinnan ute och att han haft en kniv med sig.
- Men inte vad som hände sedan. Jag kände inte henne, utan det kunde ha hänt vem som helst. Obehagligt att sånt händer, säger han och berättar att han ofta hör röster.
44-åringen har mått dåligt och gått på medicin för psykisk sjukdom sedan han dömdes för mordet på sin flickvän 1999. Men medicinen har han inte tagit på några månader, berättade han på häktningsförhandlingen. Och rösterna har blivit fler och värre.
Han varken erkänner eller förnekar att han högg den kvinnliga grannen med en kniv.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om