Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

28 procents avhopp från gymnasierna

NORRKÖPING
28 procent av eleverna på Norrköpings gymnasier hoppar av utbildningen. Bara 72 procent fullföljer.
Norrköping har också en relativt låg andel utrikes födda lärare - konstateras i en undersökning som SSU låtit Skolverket göra.

Norrköping2001-04-11 00:00
Undersökningen, som är riksomfattande och gäller dem som gick ur gymnasiet i fjol, visar att andelen elever som hoppar av bara fortsätter att stiga i landet.
- Skolans oförmåga att hjälpa elever som är skoltrötta eller har särskilda behov måste betecknas som ett misslyckande, säger SSU:s ordförande Mikael Damberg.
- I stället för att motverka segregation ökar skolan i dag klyftorna i samhället.

<b>Fler i Linköping</b>
I Linköping är det 78 procent av gymnasieleverna som genomför utbildningen.
SSU har också låtit undersöka antalet utrikes födda lärare i de olika kommunerna. Förbundet menar nämligen att det finns ett samband mellan skolans misslyckande och den låga andelen lärare med utländsk bakgrund.
För Norrköping gäller då, att medan andelen utrikes födda invånare uppgår till 15,0 procent så uppgår andelen utrikes födda lärare till bara till 6,8 procent.
Det ger Norrköping ett diskrimineringstal på 2,22 procent. Medan däremot Linköping har ett något lägre diskrimineringstal - 2,13 procent.

<b>Ger skolan bakläxa</b>
- SSU ger skolan bakläxa för hur den arbetar i dagens Sverige, summerar Mikael Damberg. Skolan har inte släppt in det mångkulturella samhället och resultatet blir att många elever inte klarar sig.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om