Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

221 sköterskor förlorar jobbet

211 undersköterskor i Östergötlands landsting förlorar sina arbeten. Det blev klart efter förhandlingar mellan fackförbundet Kommunal och länets sjukhusledningar i torsdags kväll.

NORRKÖPING2004-02-14 06:00
55 undersköterskor på Vrinnevisjukhuset och 5 undersköterskor i Finspång förlorar sina arbeten. I Motala får 56 personer sluta. 95 undersköterskor får sluta på Universitetssjukhuset i Linköping. Men här rör det sig om vikarier som inte får förlängt vikariat, medan det på de övriga tre sjukhusen handlar om fast anställd personal som förlorar sina arbeten. Det är bara Kommunals medlemmar som drabbas av nedskärningarna.

Mycket märkligt
- Det ser jag som mycket märkligt, säger Maj Karlsson på Kommunal. Det är som vanligt att man bara ser till de som är på golvet.
Enligt Maj Karlsson är det enda positiva att det är färre som förlorar sina arbeten än vad som var sagt från början. Då var 310 personer berörda. Hon berättar att landstingsstyrelsens ordförande Paul Håkansson (s) sagt att han hoppas att färre än de 211 som nu riskerar att förlora sina arbeten verkligen kommer att sägas upp.
Varslen kommer att läggas i slutet av februari, men eftersom de flesta av de fast anställda har ett års uppsägningstid tror Maj Karlsson att flera av de som varslas ändå i slutänden får behålla sina arbeten.
- På det året kan det hända en hel del, säger hon.
Kommunal har begärt att landstingsledningen ska presentera en konsekvensbeskrivning av hur nedskärningarna kommer att påverka vården. Den har fackförbundet ännu inte fått. Maj Karlsson säger att uppsägningarna också kan drabba den personal som får behålla sina arbeten.
- Risken är ju att de får slita ännu mera, säger hon. Det är ju ingen arbetsbrist, utan det är ju pengar som saknas.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!