Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

– Originalet är bättre

– De har använt sin kopiator, men originalet är bättre. Det konstaterade partisekreteraren (S) Carin Jämtin, vid en snabbvisit i Norrköping på tisdagen. Och givetvis var det dagens regeringsutspel om skolan, som där åsyftades.

SSU-ordföranden Gabriel Wikström och partisekreteraren Carin Jämtin följdes åt i skolkampanjen under tisdagen.

SSU-ordföranden Gabriel Wikström och partisekreteraren Carin Jämtin följdes åt i skolkampanjen under tisdagen.

Foto: Jan Nordström

NORRKÖPING2014-03-12 06:30

– Det är förstås bra att många partier tycker det är viktigt med skolan, men det här utspelet är ändå lite förvånande. De röstade ner våra förslag om mindre klasser både 2013 och 2012.

– Och för bara några månader sedan slogs de med näbbar och klor för att sänka skatten. Så nog andas det här utspelet mycket valår, summerade Carin Jämtin.

Norrköpingsbesöket ingick i en liten östgötsk rundresa, som i sin tur var en del av starten för en större socialdemokratisk skolkampanj.

Lässatsningen

Där ingick ett besök på Gustaf Adolfsskolan, för att låta sig informeras om Norrköpings kommuns särskilda lässatsning för lågstadiet. Den är igång sedan årsskiftet och åtta skolor har valts ut, däribland Gustaf Adolf.

– Tanken är förstås, att de här enskilda barnen ska nå bättre resultat. Men syftet är också att få till ringar på vattnet, sade Åsa Järnvall, projektansvarig på Centrala elevhälsan.

Birgitta Andersson, speciallärare på Gustaf Adolfsskolan, beskrev vad som nu pågår

– Det är så bra med sådana här tidiga insatser, och att man satsar på individuell undervisning varje dag. Vi går ganska sakta fram, för här handlar det ju om barn som haft svårt att knäcka läskoden.

– De flesta barnen känner absolut, att de utvecklas. De känner sig tryggare, och framför allt så är de glada. De uppmärksammas, de får stöttning. Det stärker deras självkänsla.

Universitetet då?

Med på resan var även SSU:s förbundsordförande Gabriel Wikström, som var intresserad av vilket samarbete man här har med universitetet . Förutsättningarna borde ju vara goda.

– Sådant finns inom delar av kommunen, inom matte och teknik. Men inte mycket inom läsning, svarade Åsa Järnvall.

De häraktuella forskarna återfinns ofta i Linköping, och där jobbar man mer med Linköpings kommun.

Som också var just vad Jämtin & Co närmast skulle vidare till, för att där tala med studenter och lärare på lärarprogrammet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om