Utbildningskontorets ansvar är nu, att bereda de omkring hundra eleverna plats i andra skolor. Som övergång väntar lediga lokaler på gamla Vrinneviskolan, under några dagar i nästa vecka.
- Jag tycker kommunens hantering är märklig. Vi fick inte avsluta på något värdigt sätt, säger Omar Nur till Folkbladet.
Fick inte chansen- Vi fick inte chansen att ge någon bra information till föräldrarna. Utan samma dag som beslutet tas, då är kommunen här och tar över allting. I stället kunde man ha bryggat över det här på något bättre sätt.
Enligt Omar Nur kunde kommunen ha fortsatt i Jasminskolans lokaler ännu en tid.
- Det är ju inte långt kvar av terminen. När kommunen lägger ner skolor, då får det ju vara en lång process. Hur kan man då bara blunda, när det gäller barnen på Jasminskolan?
Som en chockSkolinspektionens beslut kom, säger han, som en chock. Jasminskolan var ju på rätt väg.
- Skolinspektionen har fått en rapport om kvalitetssäkring, där vi beskrivit vår verksamhet. Den har vi inte fått någon som helst återkoppling på.
- När de var här senast, hade vi tagit fram en massa dokumentationsmaterial åt dem. Då sa de att det hinner vi inte titta på, för vi ska hem nu. Men om ni vill, så kan ni skicka det.
- Vår rektor åkte då till Linköping och lämnade över allt materialet. Men det kan de inte ha granskat, för då hade de ställt följdfrågor. Vi var säkra på, att även om de fortfarande skulle ha kritik så skulle den inte vara så här avgörande, säger Omar Nur.
Några få timmarI stället blev utvecklingen en helt annan, där allt också hände under loppet av några få timmar.
Då kom beslutet om stängning, som föräldrar och skolledning var helt oförberedda på. Direkt ovanpå detta infann sig utbildningskontorets folk på skolan för att informera. Det var med knapp nöd, som skolledningen själv alls hann med att få informera föräldrarna.
- Du hörde ju själv, vad föräldrarna sa på mötet. Hur kunde de vara så upprörda och oroliga, om de inte tycker att vår skola varit bra? säger Omar Nur.