– Det är ett alternativ, som är sämre också rent arbetsmiljömässigt. Men det är svårt att säga något innan vi sett , hur det är med bergkonturer och annat där nere.
– För bostadsrättsföreningen är detta dock ingen relevant fråga. Där har vi redan överenskomna priser.
Bygget är nu i full gång, med sågning och borrning i betongbjälklaget. Katscha uppförs dels på den befintliga betongplattan, som till stora delar täcker vattnet. Men byggnaden ska också sträcka sig fem-sex meter ut över Strömmen.
– I princip hela huset ska ligga grundlagt i vattnet, och ner till berget. Plintar ska ner, och hisschaktet och de tre trapphusen. De ger stabiliseringen åt huset.
Marklund betonar, att dialogen med Länsstyrelsen fortsätter.
– Och vi hoppas, att den ska kunna vara konstruktiv. Här i närheten finns en byggnad med grundläggning av betong, som är hårt ansatt. Där finns stora behov av grundförstärkningar. Vi inväntar utlåtande från en konstruktionsbyrå, som ska upprätta en riskanalys.
Folkbladet: – Kom tankarna på att få Strömmen torrlagd upp vid en sen tidpunkt?
– För ett antal veckor sedan. Tidigare har man fått sänka vattennivån för byggen, så vi hoppades att det skulle vara möjligt nu också.
Hur stor är nu risken för förseningar?
– Vi blir klara till augusti 2015. Det har vi lovat dem som köper lägenheterna, så det är en hederssak för oss. Men vi kommer kanske att behöva utnyttja mer än dygnets 24 timmar emellanåt, säger Christer Marklund.