Genom att bygga, integrera och utveckla existerande verksamheter kan man skapa långsiktig och väl förankrad verksamhet. Utredningen pekar alltså ut fyra profilområden.
– Vi har sett, att det är väldigt viktigt att profilera och nischa verksamheterna. Vi vill då bygga vidare på den särart, som redan finns vid Campus Norrköping. Här finns idag också flera riktigt bra utbildningar, säger Agneta Westerdahl..
Fler studenter är inte att räkna med, eftersom universitetet har nått ersättningstaket. Troligen heller inte några ökade resurser för just Campus Norrköpings del.
– Som det nu ser ut får detta nog bli inom befintliga ramar, även om rektor kan komma att göra vissa omfördelningar av engångskaraktär.
Folkbladet: – För sådan här profilering behövs väl kompetenshöjningar på Campus Norrköping. Var ska sådana komma ifrån?
– Vi har ju kompetens över hela universitetet, jag vill se det utifrån den vinklingen.
– Jag tror att man här måste ha både kort- och långsiktiga strategier. Och för att kunna genomföra det tror jag, att det kommer att behövas någon organisation.
En särskild poäng är, att allt ska finnas i ett – grundutbildning, påbyggnad och forskning.
Måste matchaUtredningens sekreterare Johan Wänström säger, att Norrköping visserligen har en del väldigt stark forskning.
– Men den har inte alltid varit koordinerad med utbildningsprogrammen. Om profilen ska bli stark måste grundutbildning, påbyggnad och forskning matcha varandra, säger han.
– Ja, man ska kunna göra hela sin resa på Campus Norrköping. Det är en väldigt viktig faktor, säger Agneta Westerdahl.
Universitetsstyrelsen har ställt sig bakom utredningen. Rektor Helen Dannetun fick uppdraget att återkomma med konsekvensanalys och förslag på, hur det framtida arbetet med de här frågorna ska utformas.