Vänskap i fokus på Djäkne

På Djäkneparksskolan har kamratskap stått på schemat under veckan. Igår avslutades den med en gala innehållande musik, dans och prisutdelning. Initiativet har varit två av skolans niondeklassare.

7 maj 2011 03:00

Den senaste månaden har Julia Revland och Emma Ljungberg planerat Djäkneparksskolans vänskapstema som gått av stapeln den här veckan.

- Det har varit jätteroligt och intressant att se hur elever reagerat under diskussioner, säger Emma Ljungberg.

Veckan har varit ett samarbete mellan skolans trygghetsgrupp, elevrådet och Djäkneparks IF, och har innehållit workshops, kompistester och föreläsare. Elever och personal har också samlat in pengar till katastrofdrabbade människor i Japan. Allt i vänskapens tecken eftersom syftet med den gångna veckan har varit att belysa hur viktigt det är med god kamratskap.

Besök av Kris
- Både lektioner och raster blir mycket roligare om man har en bra gemenskap, säger Julia Revland. Vänner behövs och det vill vi visa.

I måndags fick skolan besök av Peter Lundh från Kris - kriminellas revansch i samhället - som berättade om sitt liv som missbrukare.

- Det var något som berörde både elever och personal djupt, säger läraren Gabriella Aldén som hjälpt till i planeringsarbetet.

- Julia och Emma har verkligen varit drivande och det är helt på deras initiativ som Vänskapsveckan har kommit till. Jag tror att tjejerna vill lämna ett avtryck efter sig nu när de snart går ut nian.

Och så har det också blivit. Djäkneparksskolans rektor Ylva Svensson är mycket nöjd med de gångna dagarna och berättar att skolan kommer göra Vänskapsveckan till en tradition för att på så sätt visa att det är viktigt att sätta vänskap i fokus.

Klassens bästa kompis
Vänskapsveckan avslutades igår med en gala som bjöd på dans och musik, men också prisutdelningar för bland annat god kamratskap.

- Varje elev har fått rösta på vem i klassen som ska utses till Klassens bästa kompis, säger Julia Revland och Emma Ljungberg.

Vinsten var två biobiljetter, en till sig själv och en till någon kompis såklart!

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Emmilie Engström