Kollen Oil & Waters affärsidé är att driva små kooperativt ägda vattenkraftverk. I samarbetet med Holmen han man då siktat in sig på Motala Ström och bland annat då i Industrilandskapet.
- Vi har länge velat etablera oss i Sverige men svenska Vattenfall har inte visat något intresse för våra idéer, nu ser vi ett tillfälle att tillsammans med vårt moderbolag starta försöksverksamhet i Sverige. Då passar Industrilanskapet perfekt, säger Ole Doledoff, utlandsansvarig på Kollen Oil & Water.
Enigt namnförslag
För Holmen känns det här också som en naturlig del och ett sätt att knyta an till bolagets historia i Norrköping.
- Holmentornet och Holmentorget är redan etablerade begrepp och landmärken för Norrköpingsborna - HolmenKollen 2.0 gör det till en treenighet, säger Alva Holmén, informationsansvarig på Holmen.
En av de Norrköpingsprofiler som ivrat mest över att byta namn på Industrilandskapet är kommunalrådet Lars Stjernkvist (S).
- Jag tycker att det låter oerhört intressant. Namnet knyter an både till Holmens historia, till Norrköpings alpina historia med Pernilla Wiberg i spetsen och inte minst till vårt skyddshelgon
Sankt Olof som ju är norsk.
2.0 är framtiden
Att det nya namnet på Industrilandskapet blir just HolmenKollen 2.0 är alla parter överens om.
- Det är just att 2.0 finns med i namnet som gör det intressant och visar på något nytt och här har vi framtiden i Norrköping med Visualiseringscenter C i en skön blandning med två av Sveriges främsta museer. Norge må ha ett Holmenkollen, men det är gammalt och förlegat, vårt HolmenKollen 2.0 känns nytt och fräscht och kommer få folk i turistbranschen att lyssna lite extra, tror Lars Stjernkvist.
För att Kollen Oil & Water tillsammans med Holmen ska få tillgång till den nya namnrättigheten kommer man att gemensamt stå för allt informationsmaterial och övriga kostnader i samband med namnbytet. Man kommer även gemensamt betala en engångssumma på cirka 36 miljoner kronor för de första tre åren. Därefter är det öppet för andra intressenter att ansöka om namnändring av det vi i dag kallar Industrilandskapet.