Birro flyr Sverige efter påhopp

Författaren, krönikören, programledaren och debattören Marcus Birro lämnar Sverige. Efter den senaste tidens påhopp av bland andra komikern Magnus Betnér flyttar Birro med familj till Italien.

25 januari 2011 03:00

Det som gör att Marcus Birro nu lämnar landet är kanske inte i första hand en twittrande Betnér.

-  De där offentliga personerna som önskar livet ur en är bara toppen på isberget, det är egentligen svansen som är värst. Det har varit en orkan, särskilt från trygga, fördomsfria och fanatiska vänstermänniskor på twitter, i mail, sms och blogg.

Birro tolkar det som Betnér skrivit som att det inte gjort något om det flygplan de båda flög med samtidigt störtade.

- När vi landade fick jag det berättat för mig att han skojat om att det varit bra om planet jag störtade så att jag skulle dö, skriver Marcus Birro i ett inlägg på newsmill.

Birrohatare
Han skriver vidare att han inte tror på Betnér när han i sin blogg skriver att han inte hatar Birro utan det han står för.

- Jag tror honom inte för han har stått på scener runt om i landet och i teve och sagt "Jag hatar allt med Marcus Birro" och har skrivit att jag är "dum i hela jävla huvudet".

Marcus Birro säger också till Folkbladet att han är trött på alla jävlar som gjort elakheten till affärsidé. Jag är trött på att stå i centrum för mobbarna. Jag är trött på att bli hånad för att jag visar det som alla känner när de blir mobbade, sorg. Men så länge folk inte själva blir utsatta för mobb så skiter de i vem som blir det.

Vad som gjort att Marcus Birros offentliga person utsatt vet han inte och det är inte heller något han har lust att fundera över.

- Jag vill bygga något med det jag gör och den jag är, privat och offentligt. Det är kanske naivt och dumt, men jag sätter en ära i det, säger Marcus Birro.

Sista framträdandet
Nu blir hans framträdande på Talkshow på Östgötateatern det sista i Norrköping och Sverige på ett bra tag.

Flytten till Italien har varit planerad ett tag.

- Vi flyttar till Rom i slutet av februari för att bo där några månader. Det är planerat sedan en tid, men jag skulle ljuga om det som inte hänt (igen) sista tiden spelar in. Jag är förtvivlat trött på att bli förtvivlat trött över alt det hat som visas mig och min familj, säger Marcus Birro.

I Italien kommer han att jobba med två nya böcker, en som kommer i höst och handlar om resan från "Svarta vykort" till dess dottern föddes, och så en kärleksroman som kommer nästa år.

- Vi får se hur länge vi stannar. Sedan får vi se vart vi tar vägen. Jag kommer att fortsätta skriva för Expressen, DT och de andra tidningarna, säger Marcus Birro.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!