Premiärtur på torget

Idag kan Norrköpingsborna hamna på hal is, mitt i centrum.

Eller mer exakt på Tyska torget, där Norrköpings kommun idag öppnar en ny, liten skridskobana, för en julromantisk upplevelse.

10 december 2010 03:00

Folkbladet provåkte isen redan igår kväll, men då visade den sig väl tunn och nästan så att man skar igenom med skridskorna ner till torgstenen. Men med några spolningar till kommer det här säkert att bli den roliga attraktion som kommunen hoppas.

- För andra året i rad har vi nu en riktig vinter och den ska vi ta vara på och göra något positivt av, påpekar också Annika Skogetun, verksamhetschef på tekniska kontoret.

Finns i New York
New York har en skridskois framför Rockefeller Center och nu får även Norrköping en tillfällig skridskobana på Tyska torget framför Rådhuset.

Även Stockholm brukar ju öppna en isbana i Kungsträdgården, så visst känns det som Norrköping härmed tar ytterligare ett storstadssteg med den här isbanespolningen...

Man kommer även att ha en ljudanläggning för lite musikunderhållning vid isbanan, så att de som vill kan skrida fram på skridskorna till tonerna av White Christmas och andra julsånger, för att göra det hela ännu lite mer julmysigt i vintermörkret...Musiken kommer att höras mellan klockan 10 och 20 varje dag.

800 kvadratmeter
Isen är givetvis till för alla som vill åka, men kommunen betonar att all skridskoåkning sker på egen risk och den här naturisen kommer att finnas öppen för åkning så länge vädret tillåter.

Skridskobanan är cirka 800 kvadratmeter stor och redan nu finns en ljudanläggning på plats för att spela julsånger mellan klockan 10 och klockan 20 varje dag.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!