Jasminskolan har öppnats

I lördags invigdes Jasminskolan, en friskola med inriktning islam och miljö.

13 september 2010 03:00
I en samlingssal i skolan som ligger på gamla lasarettsområdet hölls tal och uppträdanden genomfördes av eleverna. Jasminskolan har i dagsläget 75 elever och rektor Omar Nur var stolt när han invigningstalade.

 

- Det kommer inte att vara någon skillnad mellan vår skola och en kommunal skola, men här ska vi samarbeta mer med föräldrarna och de ska alltid ha ett inflytande. Barnen ska alltid vara i centrum, sa Omar Nur och fick varma applåder.

 

Lars Stjernkvist skolansvarigt kommunalråd hade kommit för att överlämna en gåva och hålla ett tal. det blev bara ett tal eftersom han glömt både blommor och present på kontoret i rådhuset.

 

- Men ni ska få dem i morgon!

 

Symboliskt datum
Först sa kommunen nej till en friskola med inriktning islam och miljö, fullmäktige avslog ansökan med rösterna 9-4, men efter att Omar Nur överklagat fick de godkänt.

 

Nu ser Lars Stjernkvist öppningsdatumet som symboliskt.

 

- Att Jasminskolan invigs just den 11 september som är så starkt förknippat med sorg, smärta och konflikter är gör att vi i framtiden även kan minnas den här dagen då det invigdes en ny skola i Norrköping som ger ökad kunskap.

 

Så var det dags för lunch och männen och pojkarna går till sin matsal. Kvinnorna och flickorna till sin.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!