Norrköping plats för "Mc-partiets" möte

Den 19 juni har det nystartade Frihetspartiet medlemsmöte i Norrköping. Partiet skapade stora rubriker i början på året sedan två styrelsemedlemmar är medlemmar i Hells Angels.

28 maj 2010 03:00
I februari berättade Folkbladet om partiet som startats av medlemmar i mc-klubbar runt om i landet. Då sa Anders Zillén att det inte fanns någon lokal avdelning i Östergötland, utan en så länge bara i Stockholm och Uppsala, men att deras absoluta förhoppning var att etablera en avdelning här.

 

Nu bekräftar partiets ordförande, Peter Schjerva, att det finns en lokalavdelning för Östergötland med säte i Norrköping.

 

- Jag har haft möte med folk ifrån Norrköping som vill dra igång en verksamhet där, säger Anders Zillén, partiledare, och hänvisar till Håkan Larsson, som är lokal kontaktperson för Frihetspartiet i Norrköping

 

Diskussionsmöte
Så här säger Håkan Larsson om dagsläget:

 

- Mötet den 19 juni här i Norrköping ser jag fram emot, för då kommer medlemmar från övriga lokalavdelningar hit för att diskutera politiska frågor. Då får vi även möjlighet att lyssna på varandras åsikter i olika frågor och även diskutera oss fram till bra lösningar, om vi har olika åsikter i vissa frågor.

 

Som exempelvis vad?

 

- Du är välkommen att närvara vid mötet för att själv höra vad som diskuteras.

 

Har ni erfarenhet av partipolitik sedan tidigare bland medlemmarna i Frihetspartiet?

 

- Frågan är vad man behöver för politisk erfarenhet, bara för att försöka få sin röst hörd. I Norrköping finns det ju ett parti som bara drev en enda fråga i förra valet och har man någon eller några viktiga frågor man vill försöka driva igenom, så är det ju ett bra sätt att jobba politiskt, menar Håkan Larsson.

 

Moral och sunt förnuft
- Dessutom är min förhoppning att Frihetspartiet för in mer moral och sunt förnuft inom svensk politik igen, som vi hade det förr i tiden. Att vi återigen försöker tänka mer på den lilla människan i samhället, både när det gäller personlig frihet och mångfald.

 

- Samtidigt tycker jag att nästan alla partier vi har idag mer eller mindre pratar om samma saker hela tiden.

 

Är det mest medlemmar från mc-klubbar som är medlemmar i Frihetspartiet?

 

- Många av oss har mc som fritidsintresse, men det har inget med Frihetspartiet att göra och vi har många medlemmar som inte är med i mc-klubbar.

 

Inte kommunvalet
Frihetspartiet kommer inte att ställa upp i några kommunval 2010, utan nöjer sig med att satsa nationellt.

 

På partiets hemsida finns en lista över 20 valbara riksdagskandidater. Ingen av dem är från Norrköping.

 

- Vi hade eventuellt två namn ifrån Norrköping men de fyllde inte direkt kriterierna för vad vi behövde ha, säger Anders Zillén.

 

Medlemmar i mc-klubbar runt om i landet har bildat ett politiskt parti med sikte på att ta sig in i riksdagen. I styrelsen finns två medlemmar ur Hells Angels.

 

De kallar sig Frihetspartiet och har just fått ihop 1 500 namnunderskrifter som krävs för att få bilda parti, skriver Nya Wermlands-Tidningen. Flera underskrifter är från mc-klubbar och privatpersoner i Värmland.

 

Från att ha börjat som en Facebookgrupp i oktober har nu Frihetspartiet både styrelse och partiprogram. Några punkter i partiprogrammet är:

 

Banta antalet polisanställda till 14 000 personer och anställa ca 3500 personer med annan utbildning tex jurister, ekonomer och andra personer som kan komma att göra att den i dag tunggrodda polisen både blir effektivare och mer ekonomisk.

 

Kastrering av pedofiler och våldtäktsmän, när alla andra behandlingsmetoder visat sig verkningslösa.

 

Avskaffa straff för eget bruk av narkotika och införa behandling av missbruket istället för att straffa personer med missbruksproblem.

 

Tillåt användandet och innehav av elpistoler för kvinnor i försvarssyfte vid sexuella övergrepp. Eventuella dödsfall ska inte bestraffas
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!