Skottmisstänkt man åtalad och bestulen

Den 30-årige Norrköpingsbo som greps under stor dramatik utanför Hultsfred misstänkt för att ha skjutit en 26-årig man i benet åtalas nu för grov kvinnofridskränkning, misshandel, olaga hot, stöld, rattfylleri, narkotikabrott och dopingbrott. Men inte för skottet.

20 februari 2010 03:00
Det var under helgen 16-17 januari som 26-åringen sökte vård för sin skottskada på Vrinnevisjukhuset. Mannen har ett kriminellt förflutet och kopplingar till mc-gäng.

 

När 30-åringen grips 20 januari efter ett stort polispådrag, eftersom man befarade att han var beväpnad, var det för att han var misstänkt för att ha skjutit 26-åringen i benet. Åklagare Mats Näkne vill inte kommentera om den misstanken kvarstår utan säger att han inte är misstänkt för det i den här utredningen. Trots att en avrapportering om gripandet finns med i utredningen.

 

Anhölls i sin frånvaro
Dagarna innan har 30-åringens sambo anmält att hon under en längre tid och 17-18 januari blivit misshandlad av honom, vid samma tillfälle ska han också ha misshandlat en väninna till sambon.

 

Under natten 17 januari har han stulit snus för 30 000 kronor från en Statoilmack i Linköping, enligt honom själv när han var på väg hem från Västervik via Vimmerby och Linköping.

 

Han anhålls i sin frånvaro och grips den 20 januari utanför Hultsfred.

 

30-åringen erkänner att ha stulit snuset, men inte misshandeln av vare sig sambon eller hennes väninna. I stort verkar han varit så påverkat av narkotika att han inte vetat vad eller om han gjort något av det han nu åtalas för.

 

Häktad och bestulen
Under tiden som 30-åringen suttit häktad har en bekant till honom och hans sambo brutit sig in i deras lägenhet och stulit bland annat en tv, kontanter och spelutrustning. 31-åringen greps på 30-åringens bostadsadress. Han stod i farstun intill en påse och en väska innehållande diverse gods, där låg också en kofot, när polis kom till platsen.

 

Mannen nekar till brottet och säger att han var där för att hälsa på 30-åringens sambo, men eftersom ingen var hemma så gick han ner igen och det var då han fick syn på påsarna och kofoten. När polisen gör husrannsakan i mannens hem och i hans föräldrars hem hittar man stöldgods som kunde härledas till en tidigare stöldanmälan.

 

Erkänner
Dagen innan har arbetsplatsen där mannen gör praktik anmält stöld av knivar, mobiltelefoner, diverse verktyg och kontorsmaterial till ett värde av drygt 10 000 kronor. 31-åringen har tidigare under dagen blivit hemskickad eftersom han var drogpåverkad.

 

Mannen förnekar först båda brotten, när det gäller stölden på arbetsplatsen säger han sig fått tillåtelse att ta sakerna eftersom de slängts i en container, men ändrar sig senare och erkänner det brottet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!