Färdigpaddlat för Jessica och Melina

För några år sedan förstördes Finspångs kanotklubb av en anlagd brand.

 

- Vi har tyckt så synd om Finspångsborna som inte haft någonstans att vara förutom hos oss. Och nu har inte vi heller någon lokal, säger Melina Westerberg.

22 oktober 2008 03:00
Hon och hennes kompis Jessica André som tävlar för Bråviken kanotklubb fick höra om branden i klubbhuset vid halvsjutiden på tisdagen.

 

- Jag har aldrig vaknat så snabbt, säger Melina Westerberg.

 

Många av medlemmarna i kanotklubben är på plats vid kanotklubben lokal på tisdagsmorgonen. De hjälper räddningstjänsten att bära ut kanoterna.

 

Melina Westerberg och Jessica André tävlingskanoter har man fått ut. De ligger ute på gräset utanför lokalen. Men om de är intakt är för tidigt att säga. Klart är dock att det är färdigpaddlat för säsongen.

 

- Vi hoppas dock att vi kommer att kunna hålla igång våra ungdomar med olika typer av fysträning, säger Christer Ericsson, ordförande i Bråvikens kanotklubb.

 

"Ovärderliga"
Bråvikens kanotklubb hade nyligen köpt in åtta nya tävlingskanoter, som man sparat till under långt tid. Klubben hade också låtit renovera flera kanoter, bland annat en K4:a, som ingen ens hunnit paddla.

 

- Det värsta är ändå de gamla och fina kanoterna från 20- och 30-talet. De är ovärderliga, säger Christer Ericsson och pekar på en gammal träkanot som gått av på mitten och som ligger som en symbol utanför klubblokalen.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Malin Perk