Hemma hos husse

I går fick Robin Holmlund tillbaka sin hund Shiva.

 

- Jag var helt inställd på att hon skulle avlivas, så det är klart att jag är glad. Jag älskar trots allt min hund, säger han.

28 maj 2008 03:00
I måndags fick hans ett och ett halvt år gamla hund Shiva genomgå ett psyktest. Det var efter att den i för snart två veckor sedan attackerade en pudel och bet den så illa att den avled som polisen tog hunden ifrån ägaren.

 

- Hon har varit på hundcentret i en vecka nu och i måndags fick jag vara med och testa henne, berättar han.

 

Testades
Det var tillsammans med poliser vid hundenheten som hunden testades i en lada där hon både blev attackerad och skrämd för att se hur hon reagerade.

 

- Hon blev så rädd att vi fick avbryta, säger Robbin.

 

Polisen har efter testet konstaterat att hunden Shiva inte är farlig för människor, men att hon har vissa problem med andra hundar.

 

- Men det gäller inte alla hundar, bara vissa. På centret testade vi två andra hundar och den ena blev hon jättenyfiken på och den andra var hon aggressiv mot.

 

Flera krav
För att få tillbaka sin hund var Robin tvungen att skriva under flera punkter för hur han ska hantera sin hund i fortsättningen.

 

Han måste ha Shiva i koppel, hon måste ha munkorg, aldrig stå ensam bunden utanför till exempel en affär och ingen minderårig får gå ut ensam med henne. Dessutom kommer han på torsdag att börja på en lydnadskurs på Norrköpings hundcenter för att lära sig hur hunden fungerar och för att lära hunden vem som bestämmer.

 

- Jag är självklart jätteglad över att jag får tillbaka henne, men det är jobbigt det som hänt. Jag blev så chockad, hann aldrig hindra henne från att bita pudeln, säger han och förklarar att han inte trodde att hon var så här, men att han nu tänker arbeta hårt med sin hund.

 

- Visst har hon varit aggressiv tidigare mot andra hundar, men aldrig på det här sättet, säger han.

 

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jessica Josefsson