Anmält hot mot personal

En klient tappade humöret och uttalade vad om uppfattades som dödshot mot en personal på det skyddade kvinnoboendet. Nu har händelsen anmälts till Arbetsmiljöverket.

18 november 2018 17:00

Det var i oktober som ett inplanerat möte på ett skyddade kvinnoboende i Norrköping spårade ur. Efter att klienten fick ett negativt besked kastade hon en pappmugg med kaffe mot personen i personalen som fanns på plats men missade, därefter lämnade klienten boendet.

Det dröjde sedan bara några minuter innan klientens mamma ringde och undrade om de kunde komma tillbaka och samtala om det skedda. Men när de kom till boendet med bil ville klienten inte gå in – istället kom den person som mött klienten tidigare samt en kollega ut för att prata. Men enligt anmälan slog då den upprörda klienten med armarna omkring sig sittande i bilen och sparkade också mot instrumentpanelen – dessutom ska hon ha skrikit ”jag ska döda dig”.

De två ur personalen bestämde sig då för att lämna platsen och tog sedan skydd i kvinnoboendets lokaler eftersom de upplevde situationen som obehaglig.

Nu har en anmälan skickats in till Arbetsmiljöverket om denna händelse som betecknas som ”hot”, arbetsgivare är Norrköpings kommun.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Patrik Selsfors

Ämnen du kan följa