Almborg återupptar talkshows i Gycklaren

Efter några års uppehåll är Tobias Almborg åter igen aktuell med talkshows på Café Gycklarens scen.

14 augusti 2019 15:00

– Det är lite ringrostigt, men det ska bli kul att göra det igen! Det känns som vi har fått till bra folk som gästar oss, säger han inför nypremiären på fredag.

2011 drog talkshowkvällarna igång första gången, då på initiativ av Tobias Almborg själv.

– Jag skulle tycka om att gå på något sånt här, så jag frågade min chef och chefen sa "javisst", berättade han i Folkbladet då.

Han beskrev då hur talkshowkvällarna skulle vara en blandning av "Skavlan och galet nattsudd", och efter några år, med facit i hand, kan han se att det nog fortfarande stämmer.

– Fast Skavlan är en riktig talkshowvärd, en ypperlig sådan, medan jag bara leker!

Med improvisation i stället för fast manus kommer gästerna att guidas igenom, och säkerligen även integreras i, talkshowen.

– Man får gå lite på spontanitet, men det är det som är charmen! Jag kan försöka klura ut frågor till gästerna innan, men något manus är det inte tal om. Man får vara öppen!, säger Tobias Almborg.

Till varje gång bjuds ett antal gäster in, alla med någon slags östgötaanknytning. Först ut, på fredag, är Östgötateaterns teaterchef Nils Poletti, premiäraktuella skådespelaren Caroline Harrysson och journalisten och författaren Clas Svahn som är ordförande för Arkivet för Ufo-forskning (AFU) i Norrköping.

– Det är fascinerande, vi har ett av Europas största Ufo-arkiv här i Norrköping. Det hade jag ingen aning om. Man blir ju väldigt nyfiken på vad som finns där?, säger Tobias Almborg, som hoppas få svar på det på fredag.

Dessutom kommer singer-songwritern Hardy Hum från And We Should Die Of That Roar till premiären och bjuder publiken på sin unika blandning av mörk och kraftfull blues med punk- och balkaninfluenser.

– Ett enmansband, väldigt häftigt, säger Tobias Almborg.

På Kulturnatten den 28 september körs en "kulturnattsspecial" då filmkollektivet Crazy Pictures gästar talkshowen.

– Det blir även en massa underhållning av skådespelare från Östgötateatern, så vi hoppas att så många som möjligt kommer förbi och hänger med oss!, säger Tobias Almborg.

Resterande fredagskvällar kommer gäster som Jenny Jägerfeld, psykolog och författare från Skärblacka, Anders ”Moneybrother” Wendin, som senast sågs på Östgötateatern 2015 i uppsättningen av Frankenstein och Suzanne Ernrup, som bland annat setts i tv-produktioner som Rederiet, Pelle Svanslös och Fröken Frimans krig och som nyligen flyttat till Norrköping.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Carolina Nilsson

Ämnen du kan följa