85-åringen häktad

MORDFÖRSÖK

Den 85-årige man som ska ha försökt döda sin hustru i förra veckan, genom att sticka henne ett flertal gånger med ett vasst föremål har häktats.

28 januari 2019 16:01

– Han häktades på sannolika skäl misstänkt för försök till mord, säger kammaråklagare Karin Evlinger.

Flera polispatruller kallades till lägenheten i Vilbergen i Norrköping strax före klockan 20 på torsdagskvällen. En kvinna hade då flytt över till en granne som kunnat larma polisen.

En man i 85-årsåldern, som enligt polisen är kvinnans make, greps i anslutning till det aktuella huset och misstänks för försök till mord. Han anhölls senare av åklagare.

Polisen hann med ett första förhör innan även mannen fördes till sjukhus.

– Jag har precis pratat med läkare som säger att mannen fått en hjärtinfarkt, han fick väl ett kraftigt stresspåslag i samband med det brott han är misstänkt för, säger Anders Selevik vid polisen i Norrköping.

Mannen var dock så pass återställd att han kunde närvara vid häktningsförhandlingen

Enligt vittnesuppgifter ska det hörts bråk från parets lägenhet vid tidigare tillfällen, men ingen av dem är sedan tidigare kända av polisen. Men det är inget som åklagaren vill kommentera.

– Polisen har gjort ett jättebra arbete inledningsvis och hört många och olika vittnen i anslutning till brottsplatsen, säger Karin Evlinger.

Åtal ska vara väckt senast den 11 februari, men lär bli framflyttat.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Åsa Hanell