28 nya radhus med sjöutsikt

I Svärtinge skogsbacke planerar Riksbyggen att bygga 75 till 80 nya bostadsrätter i radhusform. I helgen hölls den första visningen av den första etappen med 28 bostadsrätter.

10 mars 2019 12:00

Bostadsrättsradhusen har egen trädgård på mellan 200 och 500 kvadratmeter och de flesta får uteplats med sjöutsikt över Glan.

– Det är lugnt, skönt, stillsamt och väldigt fin utsikt här i Svärtinge Skogsbacke, säger projektledare Anel Kosumovic som även bor i det nya området.

Det är ett naturnära område med skog och vatten, men som även erbjuder Norrköpings stadsliv. Radhusen ska symbolisera modernt och smart boende, enligt Riksbyggen.

– Köper du en nyproducerad villa får du betala runt fem miljoner och då har du massa bygg och fix kvar. Hos oss kan du flytta in i klara radhus med sjöutsikt från 2 620 000, säger säljchef Kenneth Carlsson på Riksbyggen bostad Öst med ett leende på läpparna.

Husens träfasad kommer att målas i en mörk kulör för att smälta in i skogen och miljön runtomkring. Varje bostad kommer att ha en egen carport och en ytterligare parkering.

Radhusen ska börja säljas i maj och bostäderna planeras att börja byggas till hösten.

– Vår grundregel är att få 50 procent av bostäderna sålda innan vi börjar bygga, säger Kenneth Carlsson.

Säljchefen tror att radhusen kommer vara lättsålda.

–Intresset är stort, vi har redan omkring 80 intressenter trots att vi knappt börjat marknadsföra projektet, berättar han och framhåller att Riksbyggen bygger för alla. För förstagångsköpare, seniorer, naturnjutare, barnfamiljer och för hela tjocka släkten.

Radhusen i Svärtinge är i stor utsträckning tillämpade för förstagångsköpare som vill bo nära naturen, men också nära stan för ett rimligt pris, säger Kenneth Carlsson.

– Eller om man har utflyttande barn och letar efter en liten, smidig och naturskön bostad.

I samma veva som Kenneth Carlsson berättar att en oväntat stor andel av spekulanterna redan är Svärtingebor dyker det upp ett par härifrån.

– Vi är lite intresserade för vi vill flytta till något mindre, säger Peter Niklasson som sedan länge har bott i Svärtinge.

Bostadsrätterna som ingår i bostadsföreningen Glanstigen kommer troligtvis byggas i tre etapper, men först ska de 28 radhusen säljas och byggas.

Längs Glan i Svärtinge skogsbacke byggs det villor och nu även radhus för full maskin – ett helt nytt bostadsområde växer fram. Vägen upp till området är fullproppade av till saluskyltar för olika husfirmor.

Ett par är ute på promenad i området. De är positiva till utvecklingen och att området håller på att expandera. De hoppas även att den nya skolan som har börjat planeras i området snart ska vara klar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Märta Perk