Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Lokala företag fick presentera sina idéer

Lokala företag kan få ekonomiskt stöd och annan hjälp via ett nystartat investeringskonsortium.

Louise Lennersten, som driver bolaget Interspectral, var en av företagarna som fick pitcha sina idéer för investeringskonsortiet.

Louise Lennersten, som driver bolaget Interspectral, var en av företagarna som fick pitcha sina idéer för investeringskonsortiet.

Foto: Jimmy Larsson

Näringsliv2020-07-01 08:00

Peter Ringstad håller upp ett batteri och berättar om teknologin som ligger till grund för Norrköpingsbolaget Ligna Energy. Visionerna är inte blygsamma.

– Drömmen är att göra ett norrköpingskt Northvolt med teknologi som är grön.

Han var en av tre företagare som fick möjlighet att presentera sina affärsidéer för det Norrköpingsbaserade investeringskonsortiet Norcopius AB på tisdagsmorgonen. Peter Ringstad berättade att Ligna Energys koncept går ut på att tillverka kostnadseffektiva och miljövänliga batterier med hjälp av restprodukter från skogsindustrin.

Nästa pitch stod Louise Lennersten för. Hon driver företaget Interspectral och inledde presentationen med att visa upp en 3D-visualisering av en mumie. Mjukvaran som företaget utvecklar kan användas inom såväl utbildning som museer och industri.

– Från mumier till industri, den kopplingen har inte jättemånga bolag, säger Louise Lennersten.

Interspectral har i dagsläget ett 100-tal kunder i 30 länder. Samtidigt har coronapandemin satt käppar i hjulet för verksamheten.

– När krisen släpper och dörren öppnas, då är vi redo.

Det kommunala bolaget Norrköping Science Park stod för inbjudan till tisdagens träff, som hölls på Coffice i Strykbrädan. Tanken är att fler liknande träffar ska hållas framöver. Träffarna är ett led i arbetet med att stötta det lokala näringslivet under coronapandemin.

Sist ut var Peter Brauner från Desquare, ett företag som utvecklar en molnplattform för digital skyltning. 

– Målet är att demokratisera digital skyltning, säger Peter Brauner.

Han berättar att företagets produkter ska kunna användas oavsett om man driver kafé på franska rivieran eller vill bygga på sin gymverksamhet med egen reklam.

I anslutning till varje pitch fick företagarna svara på frågor från Norcopius representanter.

– Jag tyckte att alla tre var intressanta. De var väldigt olika men alla tre har potential, säger Martin Gyllix, vd för Norcopius, efteråt.

– Vi kommer att ha en fördjupad diskussion och prata med dem i lugn och ro. Då kommer troligen fler medlemmar i gruppen att vara med.

Kollegan Henrik Fältmars betonar att det inte bara handlar om investeringar. Tanken är att företag som hör av sig till Norcopius ska kunna få stöd och hjälp i olika frågor som rör företagande. Och det är inget krav att kunna pitcha sina idéer inför publik.

– Ta gärna kontakt med oss, var inte rädd för det, säger Henrik Fältmars.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!