Östergötland har fått nytt länsråd

Ann Holmlid är nytt länsråd i Östergötland. "Jag är ivrig", säger hon.

Ann Holmlid, nytt länsråd i Östergötland.

Ann Holmlid, nytt länsråd i Östergötland.

Foto: Foto: Per Åhlin/Länsstyrelsen Östergötland

Myndigheter2019-10-03 20:00

Det är regeringen som utser länsråd, det vill säga den person som leder det dagliga arbetet på länsstyrelsen och som också är landshövdingens ersättare när han inte är i tjänst eller har förhinder. Östergötlands läns nya länsråd heter Ann Holmlid och utsågs på torsdagen.

– Jag är ivrig att komma igång efter en lång rekryteringsprocess. Under hela mitt yrkesliv har jag arbetat inom politikområdet utbildning. Nu ser jag fram emot att bredda fältet och lära känna en myndighet med bred verksamhet och många experter, säger hon.

Närmast kommer Ann Holmlid från en tjänst som biträdande universitetsdirektör på Linköpings universitet. Hon började läsa där i början av 1990-talet och kom att bli kvar därefter. Under åren har hon haft många chefstjänster och förtroendeuppdrag i styrelser. 

– Det är inte mycket som kan matcha universitetets viktiga roll i Östergötland, men det här gjorde det. Min bild av länsstyrelsen är att det är en myndighet som hela tiden utvecklas med omgivningen och det tycker jag om. Det finns mycket i länsstyrelsens uppdrag som rör hållbarhet, både miljö och socialt men också ekonomiskt. Att skapa en balans är det mest utmanande som finns i samhället just nu och det känns spännande, säger hon.

Ann Holmlid tillträder den fjärde november. Hon ersätter Sten Olsson som har varit tillförordnat länsråd sedan den fjärde juni.

– Jag är mycket glad över regeringens beslut. Ann har diger erfarenhet av att arbeta i den offentliga förvaltningen och har dessutom stor kunskap om Östergötland, säger länets landshövding Carl Fredrik Graf.

Karta: Länsstyrelsen Östergötland
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!