Mötte rivalen – fick hår uppeldat

För drygt ett år sedan nåddes kulmen av det svartsjukedrama som pågått i årtionden. En kvinna i 45-årsåldern åtalas nu för att ha misshandlat en annan kvinna.

18 juli 2019 11:00

Händelsen inträffade i juni 2018 efter en utekväll i Finspång. Vid två-tiden på natten stötte de två kvinnorna på varandra när de skulle köpa mat efter att ha varit ute på samma krog. Där ska misshandeln ha börjat, men hur det gick till skiljer sig åt beroende på vem man frågar. Kvinnan som misshandlats, som är i samma ålder som den åtalade, berättar i förhör att hon stod i kö för att köpa mat. Den åtalade ska då ha tänt eld på hennes hår upprepade gånger, och därefter tog hon strypgrepp och tryckte upp henne mot en vägg. Personer runt om försökte dra bort den åtalade, som målsägande beskrivit som "helt galen". Samtidigt som den åtalade höll strypgrepp med ena handen klöste och rev hon målsäganden i ansiktet så blod och smärta uppstod. Hon ska också ha förstört målsägandens telefon.

Den åtalade har en annan bild av händelsen. I förhör förklarar hon hur hon oprovocerat blev sparkad på smalbenet av målsäganden, som blev arg av någon anledning hon inte känner till. Hon försökte ta sig loss och blev riven, och knuffade ned målsäganden i marken. Hon förnekar att hon tagit strypgrepp, eldat hår eller rivit målsäganden.

I förhör berättar båda kvinnorna om bakgrunden till misshandeln. För flera årtionden sedan ska målsäganden ha haft en "fling" med den åtalades man. Den åtalade vet inte varför målsäganden verkar hata henne, men tror att det har med det att göra. Samma sak, fast tvärtom, tror målsäganden.

Enligt stämningsansökan åtalas kvinnan för misshandel. Bevisning finns i form av foton på skadorna som målsäganden tog efter händelsen, och muntlig bevisning i form av vittnen.

Målsäganden yrkar för ersättning för sveda, värk, kränkning, den trasiga telefonen och inkomstbortfall. Den åtalade nekar till brott.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Erik Johansson

Ämnen du kan följa