Mordmisstänkt artist kan ha gripits

Tungt kriminell artist som bott och verkat i Klockaretorpet kan vara den man som varit efterlyst för mord och som greps i lördags.

En man greps i centrala Norrköping i lördags.

En man greps i centrala Norrköping i lördags.

Foto: Johan Nilsson/TT

Mord2019-11-03 13:42

Den artist som varit efterlyst av polisen misstänkt för mord kan ha gripits i Norrköping.

Det var i lördags mitt på dagen som polisen efter ett tips slog till mot en lägenhet.

På polisens hemsida skriver man att det var ett tips om var han befann sig som ledde till att han kunde gripas i en lägenhet i Mellansverige.

Enligt uppgifter från olika håll ska gripandet ha skett på Trädgårdsgatan i  Norrköping.

Insatsstyrkan slängde in distraktionsgranater och stormade in efter att ha sågat sönder dörren med en motorsåg. 

–  Det här är ett ärende där vi har assisterat polisen i Stockholm. Mer än så vill inte Björn Öberg, presstalesperson vid Polisregion Öst säga.

Han bekräftar bara att en man har gripits på Trädgårdsgatan vid 12.30-tiden på lördagen.

Ola Österling, presstalesperson vid Stockholmspolisen vill inte heller han bekräfta att det är den efterlysta artisten som gripits.

–  Vi kommenterar överhuvudtaget inte någons yrkesval så länge det inte har direkt med brottet att göra, men jag kan bekräfta att det var i Norrköping vi gjorde gripandet och att det är en man som gripits. Han är skäligen misstänkt för mord, säger Ola Österling.

Någon ålder på den gripne vill han i nuläget inte uppge.

Han utesluter inte fler frihetsberövanden i utredningen, som har fler brottsrubriceringar än mord - brott mot griftefriden samt skyddande av brottsling.

Har ni någon mer efterlyst i det här ärendet nu?

–  Det saknar jag kunskap om, säger Ola Österling.

Mordet ska ha uppdagats den 12 oktober när en person som rastade sin hund hittade en död man i Knivsta, skjuten i huvudet. Vem den mördade är har inte bekräftats.

Den 27-åriga artisten har på sitt Instagram gått ut med bild på två personer som han sa skulle sköta hans Instagramkonto en tid framöver. Det finns även uppgifter som tyder på att det var i en av de männens lägenhet polisen slog till och kunde gripa honom.

Artisten är tidigare dömd till fängelse för flera grova brott som misshandel och narkotikabrott.

En grov misshandel han ska vara inblandad i skedde utomhus i Klockaretorpet, då dömdes han på nytt till fängelse.

Mannen anhölls i sin utevaro redan i fredags. Fyra personer sitter sedan tidigare häktade misstänkta för delaktighet på olika sätt i brottet.

Senast på tisdag måste åklagare ta ställning till om mannen ska begäras häktad eller försättas på fri fot.

Kommunens förklaring till att man drog sig ur projektet, och samarbetet mellan studieförbundet Vuxenskolan och Unity Yard, att det pågick kriminell verksamhet kring musikstudioverksamheten.
Kommunens förklaring till att man drog sig ur projektet, och samarbetet mellan studieförbundet Vuxenskolan och Unity Yard, att det pågick kriminell verksamhet kring musikstudioverksamheten.
Karta: Trädgårdsgatan
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!