Misstänkta för mord på arbetskamrat

De två män som greps misstänkta för mord på en arbetskamrat under tisdagskvällen har anhållits.

I trappuppgången lyser en rörd julstjärna och det finns inget som antyder att et misstänkt mord nyligen begåtts i en av lägenheterna.

I trappuppgången lyser en rörd julstjärna och det finns inget som antyder att et misstänkt mord nyligen begåtts i en av lägenheterna.

Foto: Åsa Hanell

Mord2019-11-27 16:30

Polis och ambulans larmades till en bostad på Vattengatan i centrala Norrköping efter ett bråk under tisdagskvällen. Polisen var på plats 21.21 och hittade en svårt skadad man. Mannen fördes med ambulans till sjukhus. I lägenheten fanns ytterligare två män, båda i 40-årsåldern. De båda greps.

Det misstänka mordet ska ha skett i en lägenhet, men alla tre männen ska inte ha bott där.

– Det var fem polisbilar på plats utanför och från porten mitt emot förde du ut en man, säger en kvinna som bor i närheten och som upplevde händelsen som dramatisk och obehaglig.

Senare under natten avled den skadade mannen. De två misstänkta gärningsmännen anhölls misstänkta för mord. Den avlidna var under onsdagen ännu inte identifierad. 

Enligt flera källor som Folkbladet pratat med ska det dock röra sig om en polsk man, de anhållna ska ha pratat om honom som en landsman.

Polisen ska aldrig ha hunnit prata med offret innan han avled och han ska inte heller ha haft något id-kort, körkort eller pass på sig.  Därav har polisen inte kunnat säkerställa mannens identitet.

Under onsdagen inleddes och pågick den tekniska undersökningen, som enligt polisens tekniker kommer att ta tid.

Uppgifter till Folkbladet gör gällande att mannen ska ha förts till akuten med svåra knivskador, men det är inget som varken polis eller åklagare vill bekräfta.

– Det kommer att ta flera dygn innan rättsläkarna har utfört obduktion och vi kan få en preliminär dödsorsak. I nuläget vet jag ingenting, säger chefsåklagare Torsten Angervåg.

De två män som har anhållits misstänkta för försök till mord hördes bara kort under natten. Nya och längre förhör planerades till sen eftermiddag under onsdagen.

Polisens presstalesperson Thomas Agnevik är fåordig i sina kommentarer, men säger att en stor utredning är igång.

–  Mord är ett av de grövsta brotten så det är klart att det krävs stora resurser särskilt i början. Både offret och de misstänkta kommer från ett EU-land, vilket komplicerar utredningsarbetet ytterligare, säger Thomas Agnevik.

Under onsdagen skulle polisens utredningsarbete fortsätta på plats med bland annat dörrknackning, men de personer som Folkbladet pratat med och som bor alldeles intill den misstänkta mordplatsen har inte kontaktats av polisen än.

Under tisdagen skade två misstänkta männen ha tilldelats försvarare och senast på fredag måste åklagaren besluta om de misstänkta männen ska begäras häktade.

Karta: Vattengatan
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!