28-årig artist begärs omhäktad för mord

Den 28-årige artist som är huvudmisstänkt för mord kommer sannolikt få tillbringa jul- och nyårshelgen i Kronobergshäktet.

Den 28-åriga artisten som är huvudmisstänkt för mord begärs omhäktad eftersom åtalet dröjer.

Den 28-åriga artisten som är huvudmisstänkt för mord begärs omhäktad eftersom åtalet dröjer.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Mord2019-12-04 06:46

Mordet ska ha skett i ett attefallshus på Kustvägen i Nacka, offret en 26-årig bilmekaniker, hittades senare på en villatomt i Ledinge, Knivsta norr om Stockholm, med brännskador på överkroppen.

Senare i början av november, efter att ha varit efterlyst en tid för mordet, grep polisens insatsstyrka den 28-åriga mannen, som har bott och verkat som artist i Norrköping, när de stormade och sågade in sig i en lägenhet på Trädgårdsgatan i Norrköping efter att de fått ett tips om att han gömde sig där.

Tre personer, hemmahörande i Gävle, är misstänkta för medhjälp, en man skriven på en adress i Bandhagen, Stockholm, är sedan tidigare häktad misstänkt för mordet. Den 28-årige mannen och åtminstone en av de andra misstänkta ska vara bonussyskon då deras föräldrar är gifta med varandra, uppger Aftonbladet.

28-åringen som nyligen dömdes till fängelse för att bland annat ha misshandlat en kvinna  i Norrköping genom att bland annat sparka henne efter att hon svimmat, nekar till brott.

–  Jag kommer att begära förlängd åtalstid för den huvudmisstänkte 28-årige mannen och går han inte med på det så kommer det att bli omhäktningsförhandling, säger kammaråklagare Tomas Malmenby.

Fem personer som sitter häktade som misstänkta för delaktighet i mord, skyddande av brottsling och brott mot griftefriden är namngivna, medan tre personer har delgetts misstanke men är inte frihetsberövade och går än så länge under sekretess.

Karta: Nacka tingsrätt
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!