Mötet som hölls under måndagskvällen var ett samarbete mellan Mogata och S:t Anna skola och kostenheten. På menyn stod en vegetarisk buffé och närproducerat lamm.
– Vi vill visa föräldrarna vad vi gör och hur vi serverar mat utifrån vårt politiska uppdrag. Bland annat är vårt uppdrag att öka antalet vegetariska rätter och det är inte så enkelt alla gånger. Det är en process, säger Åsa Bergendahl, kostchef.
I kostplanen står inte bara att det vegetariska ska öka utan också närproducerat och ekologiskt. Men just det vegetariska har varit särskilt svårt att införa.
– Vi gick ut hårt för några år sen och började servera helvegetariska rätter både i förskola och skola en gång i veckan. Men vi fick så mycket kritik att vi insåg att det inte går att genomföra så snabbt. Nu skickar vi med vegetariska smakportioner då och då och det är mycket mera framgångsrikt. Vi vill ju att våra matgäster ska vara nöjda och lära sig att tycka om nya smaker.
Måndagens kostkväll blev lyckad med ett 30-tal engagerade föräldrar som ställde frågor, berättar Åsa Bergendahl.
Blir det en fortsättning på flera skolor?– Vi hoppas ju att det här ska ge en positiv syn både på skolmaten i stort och på den vegetariska maten, sen får vi se om det är fler som nappar på det. I så fall kan det bli att vi besöker andra delar av kommunen.