– Vi trodde vi skulle få bo sju personer i ett rum och kök när min chef på Marieborg sa att det kanske fanns en större lägenhet, säger Yahya.
Han skrev på hyreskontraktet utan att ha sett lägenheten som ligger på bottenplan, har en uteplats och ligger i ett av höghusen.
– När jag bodde i Vidablick var det knäpptyst klockan 18 och det var bara jag i trappuppgången som hade ett utländskt namn, här där vi bor nu bor det bara en svensk, säger han.
Vi tittar på namntavlan i entrén, många namn från olika delar av världen. Balkan, Mellanöstern, Finland.
Yahya och hans familj trivs i sin lägenhet i Marielund, han berättar om hur det är om somrarna när barnen leker ute, familjer grillar på gårdarna och det är liv och rörelse. Ändå skulle han vilja flytta.
– Det är ett lugnt område där många känner varandra, vi har en liten uteplats och kan hålla koll på barnen när de leker på gården, lägenheten ligger på nedre botten vilket är jättebra för en av mina söner är rullstolsburen. Det är nära till centrum, spårvagnar, bussar och Folkparken. Mycket är bra, men vi vill integreras i det svenska samhället och det är svårare när det nästan inte bor några svenskar i området, säger Yahya Moazin.
Barnen gick tidigare på Matteusskolan, där var 82 procent av eleverna från andra länder, så Yahyas barn bytte till Vittra på andra sidan gatan.
– Där är 30 procent från andra länder. Att bo i ett område och gå i en skola där så få är svenskar speglar inte det svenska samhället. Jag vill att de lär sig svenska och integreras, det bästa vore om man kunde ta bra saker från Sverige och Syrien mixa dem och skapa en ny generation. Integration inte bara från en sida, säger Yahya.
Yahya jobbade tidigare som elevassistent på Marieborgs folkhögskola och skulle gärna jobba med unga i framtiden. I Syrien jobbade han som försäljare, ofta utomlands. I staden han kommer ifrån bor det 6 miljoner människor. Han vill gärna ha folk runt omkring sig. Då känner han sig trygg.
– Innan jag fick lägenheten i Vidablick fick jag bo tillfälligt hos en kollega utanför stan. Det gick pendeltåg dit som bara tog några minuter, men sedan skulle man cykla från tågstationen. Det var mörkt och jag cyklade vilse. Det var alldeles svart ute, bara skog överallt, ingen människa syntes till. Jag var rädd, berättar Yahya.
Han förstår att många invandrare känner trygghet i att bo på ett ställe där fler från samma land bor.
– Men jag vill integreras, många säger att svenskar håller sig på sin kant, är tysta och svåra att få kontakt med, men jag tycker väldigt mycket om svenskar och det hjälper mig, säger Yahya som nu bott sju år i Sverige och pratar flytande svenska.
Språket är viktigt, en nyckel till integration, liksom utbildning och arbete. Men många står långt från arbetsmarknaden och saknar förutsättningar för att utbilda sig, enligt Yahya.
– De äldre kanske varken kan räkna, läsa eller skriva ens på sitt modersmål. Hur ska de integreras? Om de sedan bor i ett område där det nästan inte bor några svenskar byggs det upp ett samhälle i samhället, säger Yahya.
Själv vill han fortsätta att utbilda sig för att i framtiden kunna arbeta med ungdomar.
– Jag skulle gärna jobba på Marieborg, med människor och integration, säger Yahya Moazin.