Många frågor återstår

Vem och varför - två frågor som polisen söker svar på efter detonationen i söndags morse.

15 april 2019 19:00

Men för de flesta andra finns det en rad frågor som inte fått några svar.

– Förundersökningen är ännu i ett tidigt skede. Information kommer att lämnas under förundersökningens gång, men i nuläget finns ingen mer information att lämna, skriver polisen på sin hemsida.

Känt är att detonationen skedde 04.23 på söndagsmorgonen. Brottsplatsen är fortsatt avspärrad. Under måndagen hålls ytterligare en teknisk undersökning. Fortsatt förhör med boende i området hålls av polisen. Händelsen rubriceras fortfarande som allmänfarlig ödeläggelse.

Ingen är frihetsberövad eller misstänkt för händelsen men med tanke på tillvägagångssättet undersöker utredarna vilka som kan tänkas ha förmåga och resurser att genomföra den här typen av brott.

Vilket det exakta tillvägagångssättet är vet vi inte eftersom polisen inte svarar på frågor i nuläget, inte heller har vi fått svar på om det var samma frisersalong utsattes för skadegörelse natten mot lördagen, när någon krossade rutorna och sprang därifrån. Vi vet inte heller varför det stod en rökmaskin inne på frisersalongen och varför den gick i gång under måndagen och fick polis och räddningstjänst att på nytt åka dit. Vi vet inte heller om detonationen placerats i ett källarutrymme under salongen eller om den brann av inne i lokalen.

Det vi vet är att invånarna börjar bli vana vid att det sprängs och skjuts i centrala Norrköping.

- Vi har stort fokus på trygghetsskapande arbete och bistår utredningen med det vi kan hjälpa till med, säger Christell Ekberg, biträdande lokalpolisområdeschef.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Åsa Hanell -

Ämnen du kan följa