Julen börjar på Lotorps marknad
I lördags var det dags för Lotorps marknad. För första gången stod Lotorps IF som arrangör och, med ett löfte om att några annorlunda saker gick att hitta på marknaden.
Foto:
Vid ett annat stånd står Anita Gustavsson. På hennes bord står enormt fina fat, skåla och kannor med olika motiv. - Det är decoupage. Tekniken är från 1700-talet och man tar papper och lackar på saker, förklarar Anita.I hennes fall är det servetter med motiv som hon klipper ut och pryder olika saker med. Resultatet är rätt fantastiskt. Allt ser nästan handmålat ut.- Jag gör det här mest som en hobby. Varje sak ska limmas fast och sen lackas med krackeleringslack och målas i olika lager. Sådant tar lång tid, säger Anita.En kanna med vackert hasselmotiv åker hem med Anette Gyllensvärd från Finspång.- Jag såg den direkt och tänkte att den skulle passa fint i stugan, säger hon.Mata hajen
Ett litet men väldigt uppskattat tivoli finns också på marknaden. Chokladhjul, lotter och ett stånd där man kan "mata hajen".- Man kastar in en liten mjuk elefant i munnen på hajen. På det sättet ska man slå ut så många tänder som möjligt på den.Den tretandade hajen ser glad men långt från mätt ut. Och inte är det en lätt uppgift heller.Uppträdanden och mat
- Vuxna tror det är enklare än det är. Mjukiselefanterna är inte direkt lätta att kasta så de kommer dit man tänkt sig, säger Madelene Johannson som står i ståndet. Självklart bjöd marknaden på hisnande show med. Norsholms ungdomscirkus visade akrobatiska konster med människor. Finspångs Brukshundsklubb akrobatiska konster med hund i form av agility. Saker att äta på plats kom i vanliga hamburgare, korv med bröd och viltkebab. Vid ett stånd ligger en halvt uppstoppad varg och stirrar på besökarna.- Den har jag skjutit själv, i Kanada. Där ser man lite annorlunda på vargjakt än här. Sen har jag ingen vargkorv men jag tycker den passar till namnet på min rörelse, Krösa-Stinas Vilda Skafferi, säger ägarinnan Christina Rehn.Hon bjuder på olika typer av viltkorv. Anne och Andreas Källgren från Butbro får ett smakprov. Korven med vildsvin, chili och paprika får tummen upp av paret.- Det är lite knorr på den helt enkelt, skrattar Christina.Dottern Tindra, 14 månader, sitter i vagnen. Hon ser ut som hon vill smaka en bit men brännvinskorven får hon vänta med ett tag till.Sammanfattningsvis var Lotorps marknad en väldigt bra marknad. Den hade allt från 10-kronorsgrejer till god mat och trevliga knallar. Efter stora Rejmyre marken, känns Lotorp som ett mer överkomligt alternativ där man ändå kan gå hem med det som alla verkar köpa - kokosbullar.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!