I juni klev Kerstin Svanberg ut från Folkuniversitetet i Norrköping som ekologisk kock. Den ettåriga utbildningen var över och i huvudet snurrade massor med nya tankar och drömmar.
– Jag har alltid tyckt om att laga mat och baka. Nu odlar vi allt ekologiskt hemma. Det är fantastiskt att laga mat på det man odlar och det smakar fantastiskt, säger Kerstin.
Under utbildningen praktiserade hon på flera bondgårdar, både konventionella och ekologiska. Där fick hon ta in höbalar med traktor och ta hand om kor och grisar, och se hur deras liv är.
– Det är en stor omställning för bönderna att gå från att vara konventionella till att bli ekologiska. De får ändra på allt, säger Kerstin.
SvampgödseljordTidigare har hon läst trädgårdsutbildningen på Himmelstalund och odlingsintresset har alltid funnits. I växthuset på tomten finns alla möjliga rotfrukter och kryddor, tomater och gurka.
– Allt är rent, ekologiskt. Det blir ett test i år att se om det fungerar. Innan har jag slängt i bekämpningsmedel och gödsel. Nu har jag svampgödseljord från Näfstorp, det växer det redigt i. Det funkar bra, säger Kerstin.
Läs mer i lördagstidningen.