Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Drömmar hos en ekologisk kock

Den ekologiska kockutbildningen på Folkuniversitet blev livsförändrande för Kerstin Svanberg. Nu drömmer hon om att öppna ett glutenfritt bageri, starta en cateringsfirma och förändra samhället i ekologisk riktning.

- Det finns så mycket att ta till vara på i naturen. Det finns ett helt skafferi där ute, säger den nyutbildade ekologiska kocken Kerstin Svanberg.

- Det finns så mycket att ta till vara på i naturen. Det finns ett helt skafferi där ute, säger den nyutbildade ekologiska kocken Kerstin Svanberg.

Foto: Claes Ottosson

LOTORP2013-07-27 05:10

I juni klev Kerstin Svanberg ut från Folkuniversitetet i Norrköping som ekologisk kock. Den ettåriga utbildningen var över och i huvudet snurrade massor med nya tankar och drömmar.

– Jag har alltid tyckt om att laga mat och baka. Nu odlar vi allt ekologiskt hemma. Det är fantastiskt att laga mat på det man odlar och det smakar fantastiskt, säger Kerstin.

Under utbildningen praktiserade hon på flera bondgårdar, både konventionella och ekologiska. Där fick hon ta in höbalar med traktor och ta hand om kor och grisar, och se hur deras liv är.

– Det är en stor omställning för bönderna att gå från att vara konventionella till att bli ekologiska. De får ändra på allt, säger Kerstin.

Svampgödseljord

Tidigare har hon läst trädgårdsutbildningen på Himmelstalund och odlingsintresset har alltid funnits. I växthuset på tomten finns alla möjliga rotfrukter och kryddor, tomater och gurka.

– Allt är rent, ekologiskt. Det blir ett test i år att se om det fungerar. Innan har jag slängt i bekämpningsmedel och gödsel. Nu har jag svampgödseljord från Näfstorp, det växer det redigt i. Det funkar bra, säger Kerstin.

Läs mer i lördagstidningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om