Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Bellmantolkare drog folk till fiket i Lotorp

- Vi har länge drömt om att ha en stor trädgård och ordna viskvällar, sade Conny Jangenfalk som äger Lotorps vandrarhem & café. Som avslutning på sommarcaféet anordnade han tillsammans med sin fru Annie en Bellmansafton i lördags.

LOTORP2008-08-18 03:00
Terese Tjernberg inledde kvällen och sjöng på både engelska och svenska, låtar av bland annat Cornelis Vreeswijk. Därefter tog trubaduren Thomas Erlandsson över mikrofonen.Han hade gjort ett eget program där han varvde historiska glimtar från 1700-talets Stockholm med visor av Carl Michael Bellman. För kvällen hade han valt de visor som han själv gillar.Mindre kända
Publiken fick höra Bellmantolkningar som Fredmans epistel no 2 Nå skrufva fiolen men också några av de mindre kända som Fredmans sång no 6 om bärnnvinsbrännare Lundholm.- Jag tycker det är kul att spela det som inte alla hört, sade Thomas Erlandsson. De funkar också bra att köra på bara gitarr.Genom texterna och Thomas Erlandssons ord mellan visorna fick publiken veta mer om ämnen som dryckesvanor, barnadödlighet och prostitution i Stockholm under 1700-talet.Thomas Erlandsson gillar framför allt Bellmans texter.- Bellman har gjort otroligt vackra sånger och det är fascinerande hur han lyckas fånga ögonblicken. Jag älskar texterna.Han gillar också att sjunga Bellmans musik eftersom tonläget passar hans röst. Thomas Erlandsson är född i Skärblacka och uppvuxen i Åtvidaberg. Tidigare har han jobbat som marinofficer och musiken tog han upp på allvar när han fyllde 50 och träffade en sångpedagog.Gästerna fick också ett par överraskningar under kvällen. Lotorparn - alias Arne Dagmalm - dök upp på sin cykel och började avslöja både det ena och det andra om kvällens trubadur. En annan oväntad artist var Samantha Jade från Australien men verksam i Los Angeles och just nu på besök i Lotorp. Med den klassiska psalmen Amazing Grace fick hon stora applåder av publiken .Det kommer mera
Arrangörerna hoppas nu att visaftnar ska bli ett återkommande tema på Lotorps vandrarhem. En Cornelis Vreeswijk och En Taube-kväll finns i tankarna. - Vi hoppas att kunna vandra i tiden från 1700-talet fram till i dag och det kan nog ta ett par år, sade Conny Jangenfalk.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om