Paret som båda prisats

John Svensson, 80, är årets Ljusfallshammarsbo 2017. En utmärkelse ha fick ta emot under valborgsfirandet vid lantbruksmuseet.

Prisade. För ett par år sedan blev Ulla Svensson vald till Årets Ljusfallshammarsbo och fick en hammare. I år gick samma utmärkelse och en hammare till maken John.

Prisade. För ett par år sedan blev Ulla Svensson vald till Årets Ljusfallshammarsbo och fick en hammare. I år gick samma utmärkelse och en hammare till maken John.

Foto: Sören Boström

LJUSFALLSHAMMAR2017-05-09 07:00

Som bevis på utmärkelsen fick John Svensson ta emot en svarvad hammare, tillverkad av Herbert Boltshauser.

– Det känns förstås hedrande att få en sån här utmärkelse av Ljusfallshammars Byaråd, säger John Svensson. Och lite extra roligt är det, med tanke på att det här är andra hammaren som hamnar i familjen, eftersom min fru Ulla fick samma utmärkelse för några år sedan.

Att årets Ljusfallshammarsbo får en hammare i pris känns ju logiskt, med tanke på ortsnamnet. Men snart är det slut med den traditionen:

– Innan Herbert avled, hann han tillverka ett 10-tal hammare till den här utmärkelsen. Men nu finns det bara en kvar, till den som får utmärkelsen nästa gång. Sedan får väl byalaget hitta på något annat pris, om man ska fortsätta dela ut utmärkelsen.

Bakgrunden till att John Svensson fick utmärkelsen, är att han lagt ner många ideella timmar på bland annat Ljusfallshammars SK:s fotbollsanläggning och elljjusskidspåret.

Hur är det med aktiviteterna idag på fotbollsplanen?

– Den används bara till lite träningspass numera, säger John Svensson. Något serielag har vi inte längre, inte sedan vårt damlag, som var riktigt bra i några år, lades ned, på grund av spelarbrist.

– Även vårt flicklag lade ner för ett tag sedan, så numera används den här planen bara för en del träningar men inga matcher.

– Sen siktar vi snart på årets simskola i Annsjön vecka 27 och 28, tillägger Ulla Svensson, som tillsammans med John lägger ner många ideella timmar för Ljusfallshammar.

Inte minst via bakningen av en massa bullar och sockerkakor!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!