Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Bilar och motorer lockade många

Motorer, traktorer, veteranbilar, djur, marknad och ett museum med flera nya inslag. Lantbruksmuséets dag lockade många besökare.

Gunnar Erlandsson vid sin T-Ford från 1919, Stig Andersson, ordförande i föreningen Lantbruksmuséet, och Peter Öhrn, ägare till en A-Ford från 1931.

Gunnar Erlandsson vid sin T-Ford från 1919, Stig Andersson, ordförande i föreningen Lantbruksmuséet, och Peter Öhrn, ägare till en A-Ford från 1931.

Foto: Magnus Johansson

LJUSFALLSHAMMAR2019-05-11 18:00

Lantbruksmuséets dag i Ljusfallshammar är en årlig tradition som bjuder på mycket att se för besökarna. Tändkulemotorer, gamla fordon, hästar, musik och marknad tillsammans med ett digert utbud av saker i muséet.

– Jag vill alltid ha lite nytt varje gång. I år har vi några fina, gamla veteranbilar, säger Stig Andersson, ordförande i föreningen Lantbruksmuséet.

Två T-Ford från 1919 och 1926 samt en A-Ford från 1931 väckte stort intresse. Gunnar Erlandsson från Boxholm är ägare till de förstnämnda fordonen.

– En av bilarna fyller hundra i år. Det ska jag fira med att köra Prins Bertils memorial i Stockholm, berättar Gunnar Erlandsson.

Han är särskilt intresserad av 1920-talsbilar.

– Jag renoverade en A-Ford redan när jag gick i skolan, som jag sedan körde till studentexamen, säger Gunnar Erlandsson.

Peter Öhrns A-Ford från 1931 värderas till en halv miljon kronor.

– Det finns inte mer än tio liknande bilar i Sverige. Jag kör 350 mil med bilen varje sommar, säger Peter Öhrn.

Inne i muséet fanns det en del nyheter.

– Vi har byggt en tvättstuga som visar hur det såg ut och hur det gick till att tvätta förr i tiden, på 1920- och 1930-talen. Vi ska även göra i ordning ett herrgårdskök och ett torparkök i sommar, säger Stig Andersson.

Hundratals personer valde att komma till det populära arrangemanget.

– Vädret är alltid bra varje gång vi anordnar den här dagen. Vi har aldrig haft ihållande regn, konstaterar Stig Andersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!