Det visar siffror från statistikmyndigheten SCB, som Nyhetsbyrån Siren tittat närmare på.
Svenska äktenskap som tar slut antingen genom dödsfall eller skilsmässa varar i snitt 31 år. På kommunnivå varierar den siffran från knappt 23 år i Botkyrka och Sundbyberg upp till drygt 45 år i västgötska Gullspång.
Norrköping ligger väldigt nära rikssnittet med lite drygt 31 år. I jämförelse med övriga östgötakommuner ligger man dock längst ned på listan tillsammans med Boxholm och Mjölby.
De längsta äktenskapen finns i Vadstena och Valdemarsviks kommuner. I den senare upplöses äktenskapen efter knappt 40 år.
Både Finspång och Söderköping har höga siffror, här håller giftermålen i mer än 35 år.
För äktenskap som tar slut genom dödsfall är medellängden 47 år i hela landet, noterar Nyhetsbyrån Siren i sin sammanställning för 2020. Skalar man bort de äktenskap som upplöses efter dödsfall ligger rikssnittet för skilsmässa på 12 år. I skånska Östra Göinge lyckas man hålla ihop i 17 år, högst i landet.
Snabbast är man i värmländska Degerfors, där varar äktenskapen som slutar med skilsmässa i snitt åtta år.
– Många tänker att skilsmässorna har ökat, men det har varit stabilt ganska länge, säger Jani Turunen, lektor i socialt arbete vid Södertörns högskola och forskare i demografi vid Stockholms universitet.
Fram till millennieskiftet ökade skilsmässorna stadigt i landet.
– Det är fler som skiljer sig idag än för femtio år sen, men den senaste tjugoårsperioden har det planat ut, säger han.