På matbordet i vardagsrummet står vikingar sida vid sida med fantasyfigurer. Här blandas Tolkiens Sagan om ringens rollfigurer i miniformat med tidstypiska boningar och tjocka böcker med spelregler.
– Jag har nördat in på hobbies sedan jag var liten. Det är rollspel, brädspel och figurspel som det här kallas för, säger Nicklas Lundström.
Figurspel är en rätt så stor hobby i Sverige och ganska många i Nicklas Lundströms ålder som haft en paus men börjat om igen. Ett engelskt företag har egna butiker i alla Sveriges storstäder och två återförsäljare i Norrköping, Hobbyhörnan och Norrköpings Brädspelscafé.
– Där händer det att jag spelar, men oftast spelar jag och mina kompisar hemma hos varandra, säger Nicklas Lundström.
Men det blir inte jätteofta, kanske någon gång i månaden eller varannan månad, eftersom ett parti vanligtvis tar runt fyra timmar.
Spelen kan handla om simulationer av stora slag som det i Egypten eller Andra världskriget, om Sexdagarskriget mellan Israel och flera arabstater och om Vietnamkriget, men också om fristående fortsättningar på Tolkiens Sagan om ringen-triologin. För figurspel, liksom andra spel, finns det regler att förhålla sig till.
– Om två figurer ska mötas i en strid så har de olika förutsättningar, för att kunna slå den andre måste man ha en lägsta siffra på tärningen som man slår. Det avgör vem som går segrande ur striden mellan just de figurerna, säger Nicklas Lundström.
Figurspel handlar inte bara om att döda, det finns spel där du ska hitta en skatt, nå en plats eller undvika att förlora din moral också.
Alla figurer, alla byggnader och hela miljöer har Nicklas byggt och målat själv.
– Det ska vara historiskt korrekt, säger han och håller fram en vikingafigur – utan horn på hjälmen.
– Vikingar med djurhorn på hjälmarna har aldrig funnits, det är ett rent påhitt. När det gäller fantasyfigurer är det bara fantasin som sätter stopp, säger han.
Det finns även skalor på figurerna. De minsta är bara 6 millimeter höga, följt av 15 och 28 millimeter. Det är ett pilljobb att måla dem såklart. Men innan Nicklas kommer så långt som till just målandet har han byggt ihop figurerna som kommer från många små delar av plast och metall.
– Det är en hobby med olika delar, samlandet, spelandet, målandet och byggandet. Målandet är kanske den roligaste biten och jag har vunnit tävlingar där man tittat på intrycket och den tekniska skickligheten, säger Nicklas Lundström.
Det är en hobby som tar oändligt mycket tid, på sitt vis liknar det politik som också handlar om taktik och strategi.
– Men det är också meditativt och avslappning för mig, dessutom kan jag lyssna på en ljudbok samtidigt, eller pratat med Cilla.
Det finns även gamla rariteter av figurer att köpa på olika aktionssajter. Nicklas brukar kolla runt på nätet. Hittar han något han vill ha så kan han köpa det, men då handlar det inte om några hutlösa överpriser. För honom handlar samlandet om att måla och att spela i första hand. Han har tusentals färdiga figurer, men den största delen består av delar som han ska bygga ihop och måla i sin "spelateljé".
Schack tycker han däremot sådär om.
– Det är oerhört oförlåtande, den som är bäst vinner alltid. Jag vill att det ska finnas ett visst mått av slump med så att alla har en chans att vinna, säger Nicklas Lundström.