Citatet kommer från en av många poliser som vittnade under den andra rättegångsdagen mot tre åtalade män, samtliga anklagade för grovt sabotage mot blåljusverksamhet i samband med påskens oroligheter.
Den 14 och 17 april uppstod våldsamheter i Skäggetorp i samband med att högerextreme Rasmus Paludan planerade manifestationer i området. Paludan fick aldrig genomföra sina möten men våldet eskalerade under påskhelgen.
De tre männen som står åtalade i Linköpings tingsrätt är 19, 21 och 26 år gamla.
Två av dem förnekar inblandning i oroligheterna, den tredje medger att han kastat stenar mot polisens fordon.
Åklagare Kajsa Malmström lät under måndagen några av de utsatta poliserna berätta om arbetssituationen i stadsdelen Skäggetorp.
Det var skakande vittnesmål.
– Det är bland de värsta jag varit med om. Det jag häpnade över var att vi såg mammor med sina barn i tioårsåldern som också de kastade sten, sa en polis med 30 års erfarenhet i ryggen.
Ett annat vittne, som berättar att han var FN-soldat i Bosnien under kriget på 90-talet, säger att händelserna i Skäggetorp bitvis liknade de han upplevt under kriget.
– Att skicka in mina kollegor i situationer som jag visste kunde innebära livsfara var väldigt jobbigt.
Flera poliser skadades av stenar och polisfordon sattes i brand. Efter att först ha grupperat sig i stadsdelen Tornby for man mot oroligheterna i Skäggetorp.
– Där brakade det loss och det började hagla stenar. Jättestora stenar. Jag tolkade det som att man försökte kasta så hårt man kunde för att det skulle bli hål i rutorna. Det kastades även brandbomber, men de kom som tur var inte fram till oss.
Flera poliser filmar stenkastarna men vågar inte springa efter för att försöka gripa dem. Man bedömer att det är alltför riskabelt.
– Att komma ifrån sin grupp i ett sånt här läge kan vara livsfarligt.
En kvinnlig polis berättar att hon och hennes kollegor just klivit ur polisbussen för att jobba till fots när någon i folkmassan kastar en sten som träffar henne i ryggslutet, just där skyddsutrustningen tunn.
– Jag faller ihop som en fura och kunde inte resa mig först. En kollega kommer fram och frågar om jag är skjuten, berättar hon.
Grovt sabotage mot blåljusverksamhet är ett brott som kan ge minst två års fängelse och upp till livstid.
Under tisdagen fortsätter rättegången i Linköping.