Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Sju medaljer till Blacka

Det blev sju medaljer för Lingon & Dill BBQ Team när EM och SM i Grill och BBQ hölls i Skåne i helgen.

Lingon & Dill BBQ Team: Tim Ahlgren, Michael Bonta, Emelie Jeppsson och Morgan Lundin.

Lingon & Dill BBQ Team: Tim Ahlgren, Michael Bonta, Emelie Jeppsson och Morgan Lundin.

Foto: Privat

LINGON & DILL2018-06-15 19:00

Lagkaptenen Morgan Lundin som tillsammans med Emelie Jeppsson driver restaurang Lingon & Dill i Skärblacka tilldelades också Kent Nilssons minnespris för sitt bidrag av energi till den svenska grillscenen.

Morgan Lundin tillstår att han är närmast manisk i att öva inför tävlingar. Lingon & Dill har de senaste veckorna kört populära erbjudanden om grillboxar på fredagar, ett sätt att testa kryddblandningar och vilken ved som ger bäst smak.

– Skärblackaborna är alltid en förjury utan att de vet om det, säger Morgan Lundin.

Att Lingon & Dill BBQ Team övar så mycket gör att även andra lag måste göra det. Priset, till minne av en av grundarna av Svenska Grillfrämjandet, får man också för fair play och en schysst attityd mot andra.

Att det var både EM och SM i Brösarp den 8-10 juni beror på att Svenska Grillfrämjandet, SBQA, är en liten organisation. När de fick uppdraget att hålla EM så beslutade de att anordna SM samtidigt.

Lingon & Dill BBQ Team bestod som vanligt av Morgan Lundin, Emelie Jeppsson, Tim Ahlgren, Göteborg, och Michael Bonta, Norrköping.

– Det gick ganska bra, men vi råkade dippa stenhårt på kycklingen, så totalt placerade vi oss ganska långt ner. Men vi tog väldigt många segrar, säger Morgan Lundin som tar på sig att han klantade sig på kycklingen, "jag hann inte färdigt med den".

– Sånt är livet – men vi kom hem med sju medaljer.

– Det var både EM-brons och SM-guld i ribs, och sedan fick vi SM-guld i både dessert och vegetariskt, och där fick vi även EM-guld.

Det blev också ett SM-brons i freestyle, där man skulle göra en korv. Lingon & Dill BBQ Team gjorde en fläskkorv med vallmokorvbröd med rostad lök i, och en coleslaw på betor och äpple.

Tim Ahlgren som också har en bakgrund som bartender gjorde en chilikanelchokladpucko, en dryck som fick bli sås till korven.

– Den var så jäkla god! säger Morgan Lundin om drycken.

– Jag är glad, men inte nöjd, summerar Morgan Lundin tävlingen där han är gladast för att få en internationell placering på revben, en svår kategori.

Desserten, med choklad, kanderade popcorn och nötter, lånade sin form från förrätten på förra årets Nobelfest.

Lingon & Dill BBQ Team har också blivit inbjudna till Texas igen för att försvara sitt VM-guld i dessertkategorin. "Looking forward to your triumphant return to Texas", som det stod i mejlet.

I månadsskiftet deltar laget även i Danska mästerskapen i BBQ.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om