Så här säger ansvarige kommunalrådet Reidar Svedahl (L) som när vi pratade med honom i förra veckan befann sig på semester i Schweiz men som fått rapport om översvämningen i Lindö.
– Det känns förstås tråkigt. Men det är å andra sidan väldigt sällan det blir sådana här översvämningar, om vi tittar bakåt i tiden. Men tyvärr får man nog räkna med att det kan bli fler liknande översvämningar i framtiden, i samband med att det blir extremväder.
Svedahl framhåller vikten av att hålla en säkerhetshöjd mot vattennivån när man bygger nya hus.
– Då måste det vara minst 1,5 meter säkerhetshöjd jämfört med havsnivån. När det gäller en badanläggning som vid nybyggda Lindö Strand, är det förstås värre att hålla någon säkerhetshöjd, eftersom stranden är precis nere i nivå med Bråviken vattenyta.
Men nya bostadsbyggena i Lindö håller säkerhetsavståndet på 1,5 meter till havsnivån, menar du?
– Ja, absolut. Däremot är det en del äldre bebyggelse i Lindö, som inte uppfyller det här nya kravet, som vi har från kommunens sida med 1,5 meters säkerhetshöjd.
– Så om dagens regler med säkerhetshöjden gällt, när man byggde vissa delar av gamla Lindö, så hade man inte fått bygglov idag.
Men bad- och friluftsanläggningen Lindö Strand, uppfyller alltså inte dagens säkerhetshöjd till havsnivån?
– Nej, och det är förstås inte så mycket att göra något åt, med tanke på dess låga läge precis vid Bråviken.
– Men vad jag förstått, så förorsakade den här översvämningen inte några större skador på vår nya badanläggning i Lindö, så det var ju positivt i alla fall.
Angående Lindö Strand omfattar den omkring 320 nya bostäder, samt parken, som innehåller bland annat utegym, basketplan, boulebana, flera grillplatser och sandstrand, lekplats och bryggor.
Enligt SMHI är inte fenomenet med översvämningen ovanligt så här års.
Så här sa Sofie Schöld, vakthavande oceanograf hos SMHI, till Folkbladet direkt efter översvämningen i Lindö efter förra helgen.
– Vi har haft varningar längst ostkusten de senaste dagarna och det kan komma ytterligare toppar under den närmaste tiden.
– På lördagsmorgonen (19 februari, reds anm) stod vattnet 75 centimeter över snittnivåerna för området. Längre in i Bråviken kan det ha varit ännu högre eftersom vattenmassorna pressar på inåt, berättar Sofie Schöld.
– Så mindre eller större översvämningar så här års, är inte så ovanliga.
Så här säger Daniella Aman, mark- och exploateringsingenjör hos Norrköpings kommun:
– Vi har haft ett första möte på kommunen efter översvämningen i Lindö.
– Och en sak vi beslutat göra är att se över om man kan höja gångbanan, som går längst med strandkanten för att inte riskera att sandstranden spolar över gångbanan och förstör den.
– Men för att vi ska kunna göra det, så måste övrig höjdsättning gå ihop.
Har ni upptäckt några skador på Lindö Strand efter översvämningen?
– Det har spolats upp mycket smuts på just gångbanan. Sandstranden har fått en större utbredning och gångbanan är täckt med sand.
– En del av tjärndäcket har stått under vatten, men där tror vi inte att det är någon fara.
– Planteringar har stått i vatten, men de borde ändå kunna klara sig i och med att det är vinter.
Så Lindö Strand står fortfarande rustat inför sommarens kommande bad- och fritidssäsong och kunna användas som det är tänkt?
– Ja det är besiktat och klart och ska, som det ser ut nu, kunna användas som vanligt.
Vattnet var högt i Bråviken även den gångna helgen.