Upprörda känslor om Lindös bussar
Det var upprörda känslor i Kanotklubbens lokal när kommunen efter kritik bjöd in till dialogmöte om försämringarna i busstidtabellen för linje 116 till och från Lindö.
Dåliga bussförbindelser till och från Lindö upprörde många på mötet i Kanotklubbens lokal.
Foto: Robert Svensson
Ca 35 personer hade sökt sig till Kanotklubbens lokal efter att mötet utlysts med kort varsel, vilket Maud Ohlén (S), ordförande i kollektivtrafiknämnden, bad om ursäkt för. Hon förklarade annonsens försening med ett missförstånd.På plats fanns också tjänstemän från kommunen och Östgötatrafiken. De förklarade de borttagna bussturerna med få resande och att man då valt att istället utöka turer till andra delar av kommunen med högre beläggning, som t ex Vikbolandet.Men mötesdeltagarna ifrågasatte statistiken som grundade sig på biljettsystemet, som inte fungerar till hundra procent, och tyckte också att det var fel att mäta under sommarmånaderna. Dessutom hade många skolelever under en period inte busskort."Dragit in och utökat"
- Vi har dragit in en del turer här när det gäller Lindöbussen. Vi har också utökat ett antal turer, på fredagar och lördagar, på sena kvällar, vid tvåtiden på kvällen, sa Maud Ohlén.- Vi har också utökat ett antal morgontider och vi har utökat eftermiddagstider. Målet som vi har som politiker i kollektivtrafiknämnden är att i första hand främja arbets- och skolresor, och i andra hand fritidsresor.Utökad kvällstur
- Efter klagomål från er här i Lindö har vi utökat med en tur, 22.15, efter önskemål från er. Det finns möjlighet att ändra det till 22.45 om det passar bättre, sa Maud Ohlén som sa sig vara beredd att ta med sig åsikter från Lindöborna.Flera Lindöbor påpekade att informationen om den nyinsatta turen på vardagskvällar varit dålig."Måste åka bil istället"
Moderatpolitikern Stefan Hagfeldt som bor i Lindö och engagerat sig i frågan menade att man tappat resenärer efter att ha ändrat från väntetider på 20 minuter till 30 minuter, och i bland en timme.- Det är ett effektivt sätt att se till att människor inte åker kollektivt och i stället åker bil, sa han.Han menar att Lindö är missgynnat ur kollektivtrafiksynpunkt jämfört med andra delar av stan, trots att det bor 5 000 människor här.- Ska vi särbehandlas? Är det för att man tycker att vi har så höga inkomster?
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!