Alla kan spela tennis

De som har en knackig backhand, en stum serve eller som bara saknar en rörelserik familjeaktivitet kunde under tisdagen bege sig till tennisbanan vid Lindö gård.

Action. Tora Vrieze Lindström med en skarp forehand.

Action. Tora Vrieze Lindström med en skarp forehand.

Foto: Philip Sundén

Lindö2017-08-15 19:00

Under två dagar hälsades ungdomar, födda 2011 och tidigare, välkomma till Lindö TK:s tennisläger vid Lindö gård.

– Tanken är att spela tennis och ha kul lokalt. Det här är ju en såkallad miljövänlig idrott, vi behöver inte skjutsa våra barn någonstans utan de kommer travandes och cyklandes på morgonen, säger Billy Josefsson som tillsammans med Lindö tennisklubb driver lägret.

– Det är en väldigt bra tajming för att lära känna varandra nu innan skolorna börjar.

Tennisklubben bildades av fyra familjer som hittade den då nedlagda tennisbanan uppe vid Lindö gård. De tog kontakt med kommunen för att kunna rusta upp banan som var väldigt förfallen. Genom ett bra avtal kunde de via mycket ideellt arbete och sponsorer bygga en konstgräsbana och göra asfaltbanan intill spelbar. Idag är den asfalterade banan alltid öppen för ungdomar och gratis att spela på.

– När jag springer eller går förbi här så är det väldigt ofta någon som spelar. Nu under sommarhalvåret har vi planerade träningar också.

– Idén är att stimulera vuxna som kanske aldrig spelat tennis tidigare men som är villiga att testa på. Det är alltid kul att kunna utöva en sport med sina barn.

Tennislägret är för alla mellan 6 och 14 år. Under tisdagen var 27 stycken deltagare på plats. Eventet hade också för dagen besök av förskolan ”Sjörövaren” vars 4 till 5 åringar gavs en tennisintroduktion. Träningsprogrammet består av spel, teknik, fysträning, bollekar och tävlingar. Fem stycken tränare fanns på plats för att vägleda de unga tennisförmågorna.

– Första målet är att träffa bollen. Att titta på bollen och samtidigt hålla i racketen och få till den där magin när bollen åker iväg, säger Billy Josefsson

– Igår hade vi en 6-åring som exalterat berättade för sin mamma att hon ”lärt sig skjuta”, då blir man lycklig.

Vad hoppas du att deltagarna ska få ut av lägret?

– Att barnen rör på sig och har kul, men också att kunna få några att fortsätta spela i höst.

– Vi är en familjeklubb, ingen tävlingsklubb. Det finns några ungdomar här som är duktiga och samtidigt spelar i NTK eller i Åby för att få tävlingsmomentet.

Mellan de träningspassen erbjuds lunch och mellanmål hemma på familjen Josefssons terrass.

– Vi har en enkel men uppskattad meny - pasta köttbullar och risgrynsgröt med mackor. Det går hem, säger Billy Josefsson.

Par. Vilhelm Andersson och Maddoc Deniz bjöd på fint sammarbete.
Par. Vilhelm Andersson och Maddoc Deniz bjöd på fint sammarbete.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om